Karamelová torta k 33. narodeninám fotorecept
Foto: luwinka
Narodeninovú tortu som upiekla jednému členovi našej rodiny. Priemer formy je 22 cm.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé si spravíme korpus. Žĺtky vymiešame do peny s cukrom. Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme do cesta a zamiešame. A ešte zľahka primiešame sneh z bielkov.
-
2
Formu, do ktorej dáme cesto vymastíme tukom a vysypeme múkou. Pečieme v prehriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
-
3
Prerežeme ho na 2 diely.
-
4
Plnka: Plechovku kondenzovaného sladeného mlieka varíme 2 hodiny na karamel. Necháme úplne vychladnúť. (Ja som si ju uvarila ešte večer a do rána sa pekne vychladila). Maslo vymiešame a postupne do neho po lyžiciach primiešavame karamel. Vznikne nám karamelová plnka.
-
5
Šľahačku si spravíme podľa návodu na obale.
-
6
Na spodný diel korpusu nanesieme džem.
-
7
Na džemovú plnku dáme karamelovú rovnomerne rozotrieme a prikryjeme vrchným dielom a jemne zatlačíme.
-
8
Na vrch korpusu spravíme zo šľahačky srdiečko.
-
9
Srdiečko vyplníme cukrovou polevou, ktorú prifarbíme potravinárskym fabivom. Celú tortu ozdobíme šľahačkou, kúskami čokolády, ozdobnými cukríkami (kto ako chce ). Dáme ju do chladničky na pár hodín stuhnúť.
-
10
Oslava začala:-)
-
11
Torta v reze.
-
12
A takto sa míňala.
-
13
:-)
Vo štvrtok som robila Tvoju Parížsku tortu, mala veľký úspech. Recept na korpus vrelo odporúčam.
Si šikulka.
Plnky je bohato a mně by vyšlo i na kapesní zdobení nahoru. Já a zdobička, ještě se šlehačkou - to nejde dohromady, haha Jasné, že jsi to chtěla vypilovat - každý na to nemá. Krásnou neděli a díky za receptík!