Karamelová torta
Karamelová torta

Karamelová torta k 33. narodeninám fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 22. septembra 2018
Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept)
Foto: luwinka

Narodeninovú tortu som upiekla jednému členovi našej rodiny. Priemer formy je 22 cm.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
200 g
6 ks
2 PL
1 bal.
50 ml
50 ml vlažná
Plnka:
1 bal.
250 g
 domáci
Ozdoba:
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si spravíme korpus. Žĺtky vymiešame do peny s cukrom. Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme do cesta a zamiešame. A ešte zľahka primiešame sneh z bielkov.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu, do ktorej dáme cesto vymastíme tukom a vysypeme múkou. Pečieme v prehriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prerežeme ho na 2 diely.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Plechovku kondenzovaného sladeného mlieka varíme 2 hodiny na karamel. Necháme úplne vychladnúť. (Ja som si ju uvarila ešte večer a do rána sa pekne vychladila). Maslo vymiešame a postupne do neho po lyžiciach primiešavame karamel. Vznikne nám karamelová plnka.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šľahačku si spravíme podľa návodu na obale.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na spodný diel korpusu nanesieme džem.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na džemovú plnku dáme karamelovú rovnomerne rozotrieme a prikryjeme vrchným dielom a jemne zatlačíme.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na vrch korpusu spravíme zo šľahačky srdiečko.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Srdiečko vyplníme cukrovou polevou, ktorú prifarbíme potravinárskym fabivom. Celú tortu ozdobíme šľahačkou, kúskami čokolády, ozdobnými cukríkami (kto ako chce ). Dáme ju do chladničky na pár hodín stuhnúť.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Oslava začala:-)

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Torta v reze.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A takto sa míňala.

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    :-)

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Ďaľší úžasný Tvoj recept, tento týždeň budem mať príležitosť vyskúšať. Krásne zdobenie.
Vo štvrtok som robila Tvoju Parížsku tortu, mala veľký úspech. Recept na korpus vrelo odporúčam.
Si šikulka.
Pěkný receptík! Líbí se mi to srdíčko - dobrý nápad. Oslavenec musel být spokojený - dodatečně přeji všechno nejlepší!
Plnky je bohato a mně by vyšlo i na kapesní zdobení nahoru. Já a zdobička, ještě se šlehačkou - to nejde dohromady, haha Jasné, že jsi to chtěla vypilovat - každý na to nemá. Krásnou neděli a díky za receptík!

Pridaj komentár k receptu: