Gaštanová tortička s malinovou penou
Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 24. septembra 2018
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 24. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z rozpustenej čokolády a rozmrvených kukuričných lupienkov pripravíme hmotu, ktorú natlačíme do štyroch okrúhlych formičiek. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme med, gaštanové pyré, škoricu a rozdelíme na korpusy vo formičkách. Znova necháme stuhnúť.
- 3
Malinová pena: Maliny rozmixujeme s cukrom a prepasírujeme, aby sme ich zbavili zrniečok. Ak je pyré príliš riedke, zredukujeme ho na ohni. Prelejeme do fľaše na šľahačku, pridáme bielok a pomocou bombičky vytvoríme penu. Dáme vychladiť. Podávame k dezertu ozdobenému drobným ovocím.
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu