Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Gaštanová tortička s malinovou penou

Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 24. septembra 2018
Gaštanová tortička s malinovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

100 g
200 g
200 g
200 ml
30 g
Malinová pena:
1 ks
100 g
30 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Z rozpustenej čokolády a rozmrvených kukuričných lupienkov pripravíme hmotu, ktorú natlačíme do štyroch okrúhlych formičiek. Dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme med, gaštanové pyré, škoricu a rozdelíme na korpusy vo formičkách. Znova necháme stuhnúť.

  3. 3

    Malinová pena: Maliny rozmixujeme s cukrom a prepasírujeme, aby sme ich zbavili zrniečok. Ak je pyré príliš riedke, zredukujeme ho na ohni. Prelejeme do fľaše na šľahačku, pridáme bielok a pomocou bombičky vytvoríme penu. Dáme vychladiť. Podávame k dezertu ozdobenému drobným ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia