Tvarohovo-višňové ružičky z kysnutého cesta fotorecept
Foto: valina
Rýchly, dobre vyzerajúci recept s ovocím.
25-30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
250 ml |
|
1 kocka |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
Plnka : | |
250 g |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
25 ks ( alebo čerešne) |
|
Na potretie : | |
1 ks |
|
Postup
-
1
V mlieku s cukrom a droždím necháme vzniesť kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky, s olejom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hod.
- 2
Medzi tým si pripravíme plnky s tvarohu, škorice, cukru a vajíčka.
- 3
Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré na okraji 4x prerežeme. Do prostriedku dáme lyžičku plnky a narezané strany prikladáme k plnke až vznikne ružička. Do prostriedku dáme višňu. Celé to potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme na vymastený plech. Pečieme pri 200 °C 30 min.
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Děkuji, jsi sluníčko! Moje maličkost je na podobnou tvorbu natvrdlá, ale zvědavá jsem jako opice. Teď už je to jasné jako facka. I mně.
Je to velmi pekny recept, ruzicky krasne ukazu aj na slavnostnom stole. Dakujeme, @Valina :-)
To zabalovanie nebolo až tak ťažké ako sa na prvý pohľad zdalo, aj keď budem ešte potrebovať viac praxe, aby som ich mala také pekné ako ty.
Ďakujem za recept.
si šikulka
chutné a pekné. Poprosila by som o priemer toho vykrojeného cesta a aj hrúbku vyvaľkaného cesta. Neodfotila som, nestihla som, bolo ich málo. Ďakujem za odpoveď.