Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový chlebík

pivonka - fotkapivonka, 19. septembra 2018
Jablkový chlebík
Foto: pivonka

Rada skúšam nové recepty. Aj keď mám viacero odskúšaných jablkových receptov a dobrých, neodolala som a upiekla som aj tento chlebík. A dobre som Zobraziť celý popisRada skúšam nové recepty. Aj keď mám viacero odskúšaných jablkových receptov a dobrých, neodolala som a upiekla som aj tento chlebík. A dobre som urobila, lebo je výborný. Šťavnatý, menej sladký (čo mi vyhovuje) a tá čokoláda sa tam výborne podpísala. Jabĺk je dosť, odporúčam upiecť.

35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
3 ks
150 g
1 bal.
150 g (Hera)
50 ml
50 ml
300 g
0,5 bal.
z 1/2 citróna
70 g




Postup

  1. 1

    Jablká si očistíme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Formu na chlebík si vymažeme tukom a vysypeme múkou alebo vystelieme pečiacim papierom. Múku premiešame s práškom do pečiva. Čokoládu postrúhame.

  2. 2

    Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a zašľaháme. Vmiešame citrónovú šťavu a rum.

  3. 3

    Vyšľaháme si bielky. Do vyšľahaných žĺtkov postupne vmiešame múku s časťou snehu a čokoládu. Jemne vmiešame zbytok snehu a jablkové plátky.

  4. 4

    Hmotu vložíme do pripravenej chlebíkovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry. Kontolujeme pečenie, lebo každá rúra je iná.

Diskusia k receptu

haji
Vypadá prudce jedle, miluju jablkové koláče všeho druhu. Díky za fajnový receptík!
fialka49
Tento koláčik pekávam v tortovej forme, miesto čokolády dávam kakao (3PL kopcom) a voláme ho falošná sacherka. Hotový potriem džemom a polejem čokoládou Je výborný. Upečiem ho aj ako jablkový chlebík podľa tohto receptu, bude to zmena. Určite chutná, to verím.
pivonka
@Haji , ty máš pre každého milé slovo, to je v dnešnej dobe vzácne. Ďakujem. Chlebík je naozaj veľmi chutný. Budem ho piecť mojej dcére z príležitosti mením pre kolegov v práci, ale ako rezy. Tie sú lepšie na ponúknutie.
pivonka
@Fialka49 , dobrý nápad upiecť ako tortu a džem s čokoládou rozhodne nemôžu uškodiť. Ja zasa na oplátku vyskúšam upiecť podľa teba.
fialka49
Pivonka, zabudla som napísať, že jablká strúham na slzičkovom (rajbaničkovom) strúhadle.
haji
@Pivonka (20.9.2018 09:50)
Jsi milá, děkuji. Chválím to, co se mi líbí, co je mi blízké. Neboj, umím i vrtat, nedělám to často - proč také. Na Varechu chodím s láskou a pro potěšení sebe i druhých. Je mi s vami všemi fajn! Plno dobrých lidí a ještě lepších receptů. Co víc si přát?! Krásný den přeji všem!
veron24
Prave dopeceny...uzasny..
Nemam formu na chlebik, dala som ho do formy na srnci chrbat, vyslo mi az do svoch foriem, cize som to dala na pol, pridala este posekane mandle a posekane hrozienka, trosku skoricoveho cukru na jablcka a tiez som ich nakrajala na platky malicke a nie struhala...
Okamzite ukladam do mojej knizky. Manzel sa oblizuje a deti si tiez pochvaluju. Je famozny...
finczi
Dnes som piekla, ďakujem za recept. Je výborný, veľmi nám chutí. Piekla som o pár minut dlhšie, prispôsobila som rúre tak, ako ste upozornili. Napadlo mi, že by som nabudúce mohla dať perníkový prášok do pečiva. V každom prípade určite ešte budem piecť. Pekný deň!
finczi
@fialka49 (19.9.2018 23:07)
Dobrý nápad, piecť ako tortu. Aj ja som strúhala jablká na slzičkovom strúhadle.
pivonka
Nechodia mi na mejl výpisy z komentárov a tak som nevedela, že recept žije, že ho @veron24 a @finczi vyskúšali. Veľmi som rada, že chutil a fotečka je krásna. Mám radosť.