Jablkový cheesecake
Jablkový cheesecake

Jablkový cheesecake so škoricovým sirupom

Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 20. septembra 2018
Jablkový cheesecake so škoricovým sirupom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
60 minút
na 130/110 °C

Suroviny

450 g
250 g
Plnka:
2 – 3 ks menej šťavnatej odrody
500 g
500 g
2 ks
podľa chuti
Škoricový sirup:
 tyčinky
10 g
z 1 citróna
1 ks




Postup

  1. 1

    Korpus: Rozmrvené sušienky zmiešame so zmäknutým maslom, zmes rovnomerne rozotrieme v okrúhlej forme a pečieme približne 10 minút pri teplote 130 °C.

  2. 2

    Plnka: Všetky zvyšné suroviny vrátane nastrúhaných jabĺk spolu vymiešame a nalejeme na upečený, ale vychladnutý korpus. Ešte pečieme 50 minút pri 110 °C.

  3. 3

    Škoricový sirup: Škoricu varíme vo vode s cukrom, citrónovou šťavou a badiánom, kým nevznikne hustý sirup. Sirupom polejeme cheesecake pred podávaním.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia