Jablkový cheesecake so škoricovým sirupom
Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 20. septembra 2018
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 20. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 130/110 °C
na 130/110 °C
Suroviny
450 g |
|
250 g |
|
Plnka: | |
2 – 3 ks menej šťavnatej odrody |
|
500 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
Škoricový sirup: | |
tyčinky |
|
10 g |
|
z 1 citróna |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Korpus: Rozmrvené sušienky zmiešame so zmäknutým maslom, zmes rovnomerne rozotrieme v okrúhlej forme a pečieme približne 10 minút pri teplote 130 °C.
- 2
Plnka: Všetky zvyšné suroviny vrátane nastrúhaných jabĺk spolu vymiešame a nalejeme na upečený, ale vychladnutý korpus. Ešte pečieme 50 minút pri 110 °C.
- 3
Škoricový sirup: Škoricu varíme vo vode s cukrom, citrónovou šťavou a badiánom, kým nevznikne hustý sirup. Sirupom polejeme cheesecake pred podávaním.
Tiež jablkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu