Vreckové sendviče fotorecept
Foto: maminamicha
Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či do práce. Veľmi chutilo, určite som nerobila posledný krát.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
300 ml |
|
100 ml (rozpustené) |
|
podľa potreby (na potieranie) |
|
Medzi pečivo: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Spravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru.
- 2
Do misy dáme preosiatu múku, soľ, rozpustené maslo, kvások a podľa potreby vlažnú vodu. Necháme kysnúť 30 min. Potom cesto porozdeľujeme na guličky, podľa veľkosti - cca 110 g jedna guľka alebo 12 rovnakých guličiek.
- 3
Guličky necháme podkysnúť 20 min. Potom každú guľku rozvaľkáme na kruh, hrúbka cca na 5 mm. Kruh preložíme na polovicu a potom na štvrtinu. Ako budeme prekladať, tak budeme natierať olejom, vrch potrieme žĺtkom. Nakoniec posypeme semienkami a dáme piecť.
- 4
Po upečení necháme vychladnúť, potom plníme podľa chuti, ja som plnila šunkou, syrom a zeleninou.
Tiež sendvič:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Údaj 5 mm sa týka hrúbky cesta, na akú sa má vyvaľkať, nie priemeru kruhu, ten je samozrejme väčší.
Áno krásne sa zdvihnú a tam, kde sa dáva napr. šunka, syr... tak tým, že sa cesto potieralo olejom, tak sa to dá ľahko dnu.
Děkuji za upřesnění - je to zajímavé - dobrá finta - aj recept, jsi šikulka!