Vreckové sendviče fotorecept
Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či do práce. Veľmi chutilo, určite som nerobila posledný krát.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
300 ml |
|
100 ml (rozpustené) |
|
podľa potreby (na potieranie) |
|
Medzi pečivo: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Spravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru.
- 2
Do misy dáme preosiatu múku, soľ, rozpustené maslo, kvások a podľa potreby vlažnú vodu. Necháme kysnúť 30 min. Potom cesto porozdeľujeme na guličky, podľa veľkosti - cca 110 g jedna guľka alebo 12 rovnakých guličiek.
- 3
Guličky necháme podkysnúť 20 min. Potom každú guľku rozvaľkáme na kruh, hrúbka cca na 5 mm. Kruh preložíme na polovicu a potom na štvrtinu. Ako budeme prekladať, tak budeme natierať olejom, vrch potrieme žĺtkom. Nakoniec posypeme semienkami a dáme piecť.
- 4
Po upečení necháme vychladnúť, potom plníme podľa chuti, ja som plnila šunkou, syrom a zeleninou.
Tiež sendvič:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Údaj 5 mm sa týka hrúbky cesta, na akú sa má vyvaľkať, nie priemeru kruhu, ten je samozrejme väčší.
Áno krásne sa zdvihnú a tam, kde sa dáva napr. šunka, syr... tak tým, že sa cesto potieralo olejom, tak sa to dá ľahko dnu.
Děkuji za upřesnění - je to zajímavé - dobrá finta - aj recept, jsi šikulka!