Dusená mrkva s cesnakovým jogurtom
Máme velmi radi dusenú zeleninu s jogurtom, tentokrát pre zmenu "Mrkvu" :-) Je to nielen zdravé,...
Kuracie soté na arabský spôsob
Milá varecha. Rozhodla som sa uverejnit zopár receptov ktoré su pripravované s vášnou...
Hrudkový tvaroh se zaatarem
Za´atar - sušený tymián se sezamem a sumahem - v arabském světě velmi používaná směs...
Zeleninový bulgur
Cibuľku spolu so šampiňónmi osmažíme na oleji. Dozlatista. Len čo budú mať šampiňóny nahnedlú farbu...
Tajine zo zimných druhov zeleniny a cíceru
Vegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, ...
Tajine z kozľacieho mäsa so sušenými marhuľami, slivkami a medom
Pri tomto výraznom, korenistom zimnom jedle typickom pre Severnú Afriku som sa inšpirovala receptami...
Líbyjský puding na slovenský spôsob
Aneb... ako z detskej krupice uvariť vynikajúci puding á la Libyan...
Gyros
Názov gyros môže označovať aj celý sendvič z chleba pita, ktorý sa podáva s rôznymi šalátmi...
Alžírska bábovka á la Shams
Sú prísady, s ktorými keď sa raz zoznámite, vytvorí sa vzťah na celý život ;)...
Tahini dressing (vegan)
Tento dressing veľmi dobre doplní napríklad pečenú zeleninu alebo ktorýkoľvek šalát. Zdroj: Velká kniha o grilování...
Pomarančové kuracie stehná
Tento recept som nasla na nete v rubrike Babicove dobroty. Velmi ma zaujal, vyskusala som ho...
Kuskus a la Selma
Kuskus (Couscos), patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky. Kuskus sa nevari, ale zalieva sa vriacou vodou v...
Oklamaná sviečková
Neviem, či je to zrovna oklamaná sviečková, ale rozhodne niečo na ten štýl. Enjoy....
Lahmacun
Hovorí sa mu aj "turecká pizza". Je to v podstate tenké chlebové cesto s korenenou mäsovou...
Cícerovo-paradajkové ragout
Tento recept som nasla v Eat Smarter, pod nazvom Kichererbsen-Tomaten-Ragout, uvarila a chutilo vyborne....
Patlıcan söğürme - baklažánový šalát
Pod krkolomným názvom (čítaj "patlidžan soúrme") sa skrýva šalát z pečených baklažánov, papriky a paradajok z...
Falafel z fazule
Falafel sa robí najčastejšie z cíceru, žltého hrachu, bôbu, ale aj z fazule...
Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža
Araby su velkymi milovnikmi a konzumentmi ryze. Ryza pripravena v konbinacii s rezancami je najznamejsou formou prilohy
Fasulia Bil Zeit- zelená fazuľka na oleji
Bezmäsitá alternatíva fazuliek. Podavame horuce alebo dobre vychladene s chlebom. Nam najviac chuti ta vychladena varianta.
Baklažánová nátierka - Baba Ghanoush /fotorecept/
Tento recept som našla na viacerých variacich weboch s arabskou kuchyňou, ktorú mám veľmi rada...
Baranie klobásy
postup prípravy: baranie mäso zo stehna ale aj mastného pomelieme na mlynčeku na mäso použiť jemné oká...
Falošná pasta Tahini
Nakolko na Slovensku je tazke zohnat pastu Tahini a je dolezitou zlozkou humusu ktory nabera na popularite...
Datlové guľky
tieto gulky sa nepecu
Kusa Mahši Ala Bahadosa - Plnené cukety v paradajkovej omáčke
Recept som našla na nete. Mám rada arabskú kuchyňu a vyskúšala som ho. Toto jedlo je...
Cícerová s koriandrovým pestom
Cícer je veľmi vďačná surovina a dá sa z neho za krátky čas vykúzliť chutná polievka...
Vegetariánsky kibbeh z tekvice
Tento libanonský recept som objavila na stránkách Delikatesy. Kibbeh je jedlo z bulguru a mletého mäsa....
Kuracie mäso na marocký spôsob
Posledný deň v roku, vonku slnko ako v marci, podivné ticho... ani jedna petarda doobeda......
Arabský šalát
Tento šalát je podľa mňa veľmi ľahký a chutný. Recept mám od svojej kamarátky Mahy z...