Recept pochádza od jednej arabskej kuchárky.
3-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
3-5 strúčikov |
|
1 konzerva |
|
4-6 ks |
|
2-3 hrste čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesnak nakrájame na tenké plátky, rajčiny umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Rozpálime si hrniec (prázdny!!!), doň nalejeme olivový olej a opražíme cesnak.
- 2
Pridáme cícer, stlmíme oheň a pridáme rajčiny, soľ a všetky koreniny. Poriadne spolu premiešame.
- 3
Umyjeme špenát a celé listy pridáme do hrnca k zvyšnej zelenine. Pomiešame, zakryjeme a necháme približne 20 minút zakryté pomaly variť. Podávame s pečivom a bielym jogurtom.
Ďalšie recepty:
- 2
@liama - v konzerve ciceru je dost tekutiny a rajciny tiez pustia. Ak sa ti to ale bude zdat malo, prilej trochu vody alebo zeleninoveho bujonu. Spenat mozes pridat aj neskor, ak sa ti zda pridlhe to dusenie - ja som sem dala recept, ako som ho dostala od jednej arabskej kucharky, ale ty si ho mozes, samozrejme, prisposobit svojej chuti a zvykom.
Zdravšej preto, lebo čerstvý špenát by sa nemal variť, rovnako tak ako čierne korenie. Ale inak, je to fantastické jedlo, už som robila asi trikrát a vždy ho zjem komplet celé :-D