Cícer so špenátom a rajčinami

holandanka - bez fotkyholandanka, 4. októbra 2012

Recept pochádza od jednej arabskej kuchárky.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-5 strúčikov
1 konzerva
4-6 ks
2-3 hrste čerstvý




Postup

  1. 1

    Cesnak nakrájame na tenké plátky, rajčiny umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Rozpálime si hrniec (prázdny!!!), doň nalejeme olivový olej a opražíme cesnak.

  2. 2

    Pridáme cícer, stlmíme oheň a pridáme rajčiny, soľ a všetky koreniny. Poriadne spolu premiešame.

  3. 3

    Umyjeme špenát a celé listy pridáme do hrnca k zvyšnej zelenine. Pomiešame, zakryjeme a necháme približne 20 minút zakryté pomaly variť. Podávame s pečivom a bielym jogurtom.

Diskusia k receptu

liama
A neprihori to ked tam nejde ziadna tekutina? A nie je to skoda dusit cerstvy spenat 20 min.?
holandanka
@mirkamt - Rajciny pridame naraz so solou a koreninami - uz je to pridane v recepte.

@liama - v konzerve ciceru je dost tekutiny a rajciny tiez pustia. Ak sa ti to ale bude zdat malo, prilej trochu vody alebo zeleninoveho bujonu. Spenat mozes pridat aj neskor, ak sa ti zda pridlhe to dusenie - ja som sem dala recept, ako som ho dostala od jednej arabskej kucharky, ale ty si ho mozes, samozrejme, prisposobit svojej chuti a zvykom.

sportak
Cícer mám veľmi rád a tak ďakujem za ďalší skvelý rcp.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia