Pomarančové kuracie stehná

frezia - fotkafrezia, 11. októbra 2012
Pomarančové kuracie stehná
Foto: frezia

Tento recept som nasla na nete v rubrike Babicove dobroty. Velmi ma zaujal,vyskusala som ho a chutil velmi dobre. Pomarance a kuracie mäsko sa Zobraziť celý popisTento recept som nasla na nete v rubrike Babicove dobroty. Velmi ma zaujal,vyskusala som ho a chutil velmi dobre. Pomarance a kuracie mäsko sa velmi k sebe hodia. Nepouzila som cele kurca,iba stehna, z prsicok pripravujem ine jedla. Ako priloha sa k tomu velmi hodi kuskus.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
2 ks
 na podliatie,alebo voda
 ,korenie
 (marhulova alebo pomarancova)




Postup

  1. 1

    Kuracie stehna nasolime , trocha okorenime a prstami nadvihneme kozku.Safran si namocime do trocha vody. Pokrajame jeden pomaranc na platky a druhy na mesiaciky. Na panvici rozohrejeme maslo,pridame safran aj s vodou a pridame kolieska pomarancov. Asi po minute ich vytiahneme a vlozime pod kozu kuracich stehien.

    Pomarančové kuracie stehná - obrázok 1
  2. 2

    Stehna polozime na pekac kozou naspodok.pridame pokrajane pomarance a cely vypek z panvice. Pecieme neprykryte v rozohriatej rure na 200°C pol hodiny,potom ich otocime a pecieme dalsiu pol hodinu. Samozrejme podlievame podla potreby .

    Pomarančové kuracie stehná - obrázok 2
  3. 3

    Zlejeme vypek,pridame trocha marmelady pocas staleho miesania nechame prevriet a prelejeme nim upecene stehna. Je to skutocne lahodka,ja som k tomu podavala kuskus,ktoreho recept som tu uz taktiez zverejnila. Dobru chut!

Diskusia k receptu

afataga
fiha to moze byt dobrota, obcas robim kuracie prsia na mede s anansom, to je tiez sladke, tak na vyvazenie chute davam chilli, vyskusam toto jedlo, lebo sa mi velmi paci aj s tym chilli
evanaaa
Dobrota - ale vidím, že pomaranče idú aj so šupou, ako si ich umývala?
hyacinta
Vdaka tým pomarancom ma kuriatko fantastickú arómu a mäsko je úplne krehke a stavnaté, supeeeeer :)
frezia
@ afataga ,toto jedlo vlastne nie je sladke,tvoje s medom a ananasom moze byt tiez velmi dobre,vyskusam. @ evanaaa ,pomarance dobre umyjem zinkou a horucou vodou. @ elixir ,dufam,ze chutilo. @ paploska,dufam,ze tebe tiez. @ hyacinta,dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia