Foto: frezia
Kuskus (Couscos),patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky.Kuskus sa nevari,ale zalieva sa vriacou vodou v pomere 1:1 a necha sa prikryte!!! par minut naboptnat. Do Europy Zobraziť celý popisKuskus (Couscos),patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky.Kuskus sa nevari,ale zalieva sa vriacou vodou v pomere 1:1 a necha sa prikryte!!! par minut naboptnat. Do Europy ho priniesli pristahovalci z arabskych zemi. Na Sicilii v San Vito lo Capo su kazdorocne v septembri kuskusove hody.Ponukaju ho tam na storake sposoby a navstevnost je obrovska. Tento recept mi dala moja turecka priatelka Selma.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dame kuskus do väcsieho kastrola,pridame sol a trocha oleja. Zalejeme vriacou vodou a prikryjeme. Za par minut,(priblizne 5)nam kuskus krasne naboptna. Vidlickou ho poriadne premiesame,aby bol pekny sypky. Nesmie sa lepit! Lepi sa,len ked date vela vody.
- 2
Por,papriku,petrzlenovu vnat pokrajat nadrobno.Vytlacit stavu z polovicky citrona. Do kuskusu pridat paradajkovu pastu,paprikovu pastu,harissu a poriadne premiesat. Pridat nakrajany por,papriku,petrlenovu vnat,stavu z citrona,osolit,okorenit a znova poriadne premiesat.
- 3
Je to samostatne jedlo,ale aj priloha k niecomu inemu. Hlavne,malo kaloricke a velmi zdrave.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu