Kuskus a la Selma

frezia - fotkafrezia, 10. októbra 2012
Kuskus a la Selma
Foto: frezia

Kuskus (Couscos),patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky.Kuskus sa nevari,ale zalieva sa vriacou vodou v pomere 1:1 a necha sa prikryte!!! par minut naboptnat. Do Europy ho priniesli pristahovalci z arabskych zemi. Na Sicilii v San Vito lo Capo su kazdorocne v septembri kuskusove hody.Ponukaju ho tam na storake sposoby a navstevnost je obrovska. Tento recept mi dala moja turecka priatelka Selma.

10
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
 (mlada cibulka)
  (farebna)
400 ml vriaca
 ,korenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dame kuskus do väcsieho kastrola,pridame sol a trocha oleja. Zalejeme vriacou vodou a prikryjeme. Za par minut,(priblizne 5)nam kuskus krasne naboptna. Vidlickou ho poriadne premiesame,aby bol pekny sypky. Nesmie sa lepit! Lepi sa,len ked date vela vody.

  2. 2

    Por,papriku,petrzlenovu vnat pokrajat nadrobno.Vytlacit stavu z polovicky citrona. Do kuskusu pridat paradajkovu pastu,paprikovu pastu,harissu a poriadne premiesat. Pridat nakrajany por,papriku,petrlenovu vnat,stavu z citrona,osolit,okorenit a znova poriadne premiesat.

    Kuskus a la Selma - obrázok 2
  3. 3

    Je to samostatne jedlo,ale aj priloha k niecomu inemu. Hlavne,malo kaloricke a velmi zdrave.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzerá to super. mňam, mňam. dalo by sa to robiť aj s bulgurom
milujem couscous a aj tento tvoj receptik sa mi velmi paci :-) ukladam este k tej harisse ja si z nej robim tzv.harissa jogurt kde si ju vymiesam s bielym jogutom s couscous idu uzansne spolu :-)