Hummus - cícerová nátierka za 10 minút fotorecept
Foto: elenas
Veľa krát nemám dosť času, aby som čakala, kým sa cícer namočí - uvarí - vychladne. Preto často robím túto zjednodušenú verziu a Zobraziť celý popisVeľa krát nemám dosť času, aby som čakala, kým sa cícer namočí - uvarí - vychladne. Preto často robím túto zjednodušenú verziu a je rovnako výborná.
porcií
príprava
Postup
-
1
Cícer v konzerve je možné kúpiť v bežnom supermarkete. V originálnom recepte sa pridáva tahini pasta - pasta zo sezamových semiačok. Väčšinou tahini nedostanete v bežných supermarketoch, takže som ju nahradila obyčajnými sezamovými semiačkami, ktoré som pomlela na kávovom mlynčeku. A tak sa mi zdá ešte lepšie, lebo vynikne chuť čerstvo pomletého sezamu.
-
2
Cícer scedíme, nálev nevylievame. Sezam pomelieme na kávovom mlynčeku.
-
3
Cícer dáme do mixéru a trochu rozmixujeme. Pridáme olivový olej, mletý sezam, soľ, drvenú rascu, trochu nálevu (2-3 PL), pretlačený cesnak, citrónovú šťavu (asi z 1/2 citróna) a všetko rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutnáme, pripadne ešte dochutíme podľa chuti.
-
4
Nátierku preložíme do misky, vrch posypeme sladkou paprikou, prípadne pokvapkáme olivovým olejom.
-
5
Podávame s chlebom, ideálne arabským:). Dobrú chuť!
Diskusia k receptu