Foto: eff
Chutna ryža aj pre vegetariánov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Premytú ryžu namočíme do studenej osolenej vody najmenej na dve hodiny. Potom scedíme a zalejeme 2,5 l vriacej vody a jednou polievkovou lyžicou soli, a takto v otvorenom hrnci varíme 2 - 3 minúty. Potom vodu vylejeme a ryžu prepláchneme vo vlažnej vode. Následovne dáme 3 PL slnečnicového oleja a 3 PL vody do väčšieho hrnca. Ked je olej horúci uložíme vrstvu ryže a na to tretinu bylinkovej zmesi. Toto vrstvenie opakujeme, pričom každú následujúcu vrstvu spravíme s menším priemerom ako predchádzajúcu. Posledná vrstva je Ryžová. Takto vytvoríme kužeľovitý ryžovo - bylinkový kopček. Rukoväťou varešky spravíme naprieč kužeľom tri otvory na unikanie pary. Zalejeme zvyšným olejom.
-
2
Zakryjeme hrniec čistou väčšou utierkou a pokrievkou. Varíme na silnom ohni 3 - 4 minúty. Keď sa z hrnca začne pariť, stiahneme oheň a varíme 30 minút.
-
3
Hotovú ryžu s bylinkami môžeme podávať...
-
4
My sme si dali k nej aj Kurča :) Dobrú chuť ;)
Diskusia k receptu