Foto: evelynisko
Neviem, či je to zrovna oklamaná sviečková, ale rozhodne niečo na ten štýl. Enjoy.
Postup
-
1
Cibuľku si opražíme na oleji, pridáme korenie, soľ, rascu, papriku. Na cibuľku pridáme vyklepané plátky bravčového mäsa a osmažíme. Podlejeme vodou a necháme dusiť.
- 2
Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho na tanierik a do výpeku pridáme smotanu. Pridáme nastrúhanú mrkvu a petržlen a varíme kým nezmäknú. Ak je omáčka príliš hustá pridáme viac smotany, alebo mlieko.
- 3
Vymiešame si cesto na halušky, ktoré je zložené len z múky a vody. Pridávame podľa toho, koľko osôb bude halušky jesť (pre dve osoby je to okolo 200 g múky, alebo za jednu misku) a pridávame toľko vody, aby sa z cesta dali spraviť halušky (ani riedke, ani husté), nakoniec pridáme soľ. Varíme vo vriacej vode pokiaľ halušky nevyplávajú na povrch. Ako príloha nemusia byť halušky, vhodný je aj knedlík.
- 2
Diskusia k receptu