Oklamaná sviečková

evelynisko - fotkaevelynisko, 9. októbra 2012

Neviem, či je to zrovna oklamaná sviečková, ale rozhodne niečo na ten štýl. Enjoy.

Suroviny

4 plátky
250 ml
1 ks
1 ks
1 ks
Halušky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku si opražíme na oleji, pridáme korenie, soľ, rascu, papriku. Na cibuľku pridáme vyklepané plátky bravčového mäsa a osmažíme. Podlejeme vodou a necháme dusiť.

  2. 2

    Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho na tanierik a do výpeku pridáme smotanu. Pridáme nastrúhanú mrkvu a petržlen a varíme kým nezmäknú. Ak je omáčka príliš hustá pridáme viac smotany, alebo mlieko.

    Oklamaná sviečková - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešame si cesto na halušky, ktoré je zložené len z múky a vody. Pridávame podľa toho, koľko osôb bude halušky jesť (pre dve osoby je to okolo 200 g múky, alebo za jednu misku) a pridávame toľko vody, aby sa z cesta dali spraviť halušky (ani riedke, ani husté), nakoniec pridáme soľ. Varíme vo vriacej vode pokiaľ halušky nevyplávajú na povrch. Ako príloha nemusia byť halušky, vhodný je aj knedlík.

    Oklamaná sviečková - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Arabská kuchyňa, Česká kuchyňa, Obed

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Šikovný recept hodný nasledovania. Ak môžem, chuť zvýrazní 1 čl citrónovej šťavy, a karamel z 1 čl cukru. Tiež radšej takéto bezvaječné halušky ako kysnutý knedlik.
áno, aj ja robievam takto podobne,syn sa toho nevie dojesť,ale vyskúšam tvoje halušky,robievala som iba s hotovou cestovinou
Recept dobrý, ale podľa mňa je to bravčové na paprike. Do sviečkovej ide aj zeler a korenie a bobkový list.