Cícerovo-paradajkové ragout

frezia - fotkafrezia, 7. septembra 2012
Cícerovo-paradajkové ragout
Foto: frezia

Tento recept som nasla v Eat Smarter, pod nazvom Kichererbsen-Tomaten-Ragout, uvarila a chutilo vyborne. Je to jedlo z "jedneho hrnca". Cicer je bohaty Zobraziť celý popisTento recept som nasla v Eat Smarter, pod nazvom Kichererbsen-Tomaten-Ragout, uvarila a chutilo vyborne. Je to jedlo z "jedneho hrnca". Cicer je bohaty na bielkoviny ,chudobny na tuky a obsahuje vela vlakniny a mineralnych latok. Je to arabske jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
4 lyzice
300 g
podla potreby  na podliatie
1-2 lyzicky /arabska pikantna pasta/
1/2 citrona
malu viazanicku čerstvý,alebo petrzlen




Postup

  1. 1

    Cicer uvarit,alebo pouzit,z konzervy a nechat odkvapkat. Narezeme si kuracie mäsko na mensie kusky,cibulu prerezeme na polovicu a pokrajame na jemne platky.

    Cícerovo-paradajkové ragout - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci si rozpalime olej, pridame mäso a cibulu a prazime mierne asi 3 minuty. Pridame cicer,paradajky,harissu a podla potreby vyvar. Varime zase asi 5 minut.

    Cícerovo-paradajkové ragout - obrázok 2
  3. 3

    Vytlacime stavu z polovice citrona,pokrajame koriander . Cicerove ragout ochutime solou,korenim,citronovou stavou a koriandrom.

Diskusia k receptu

frezia68
Chýba mi "harissa"a cícer,ale mám chuť vyskúšať tento pekný recept :-)))
1x frezia
lyali
Tvoj recept sa mi veľmi páči. Kombináciu strukovín a paradajok mňam - paradajky osviežia a šmrncla si to exoticky a pritom dostupne. Ukladáaaam :-)
1x frezia
zvoncek
čím možno nahradiť "harissa" ? môžu byť aj čerstvé rajčiny? Inak sa mi to páči, ukladám do KK
1x frezia
frezia
Harrissu mozno nahradit aj madarskou paprikovou pastou,tu dostat na Slovensku bez problemov. Paradajky mozno aj cerstve pouzit,ale ich olupat, pokrajat a pridat trochu pretlaku.Ja pouzivam ale vzdy tie na obrazku,chutia vyborne a daju tomu jedlu aj potrebnu konzistenciu.
Velmi pekne dakujem za vsetky vase prispevky.
hyacinta
Dakujem za tvoje recepty, Frezia, vsetko som navarila :) a tentokrát to bolo zase vynikajúce.
1x frezia
warisiss
Harissu si mozete spravit aj doma:

10-12 susenych chilli papriciek
3 struciky cesnaku
1/2 cl soli
2 pl olivoveho oleja
1 cl mlety koriander
1 cl feniklovych semienok
1/2 cl kmin

Susene papricky ponorte na 30 minut do horucej vody. Nechajte odkvapkat a vycistite. Dajte do misky, pridajte pretlaceny cesnak, sol a olivovy olej a rozmiesajte. Pridajte zvysne koreniny a rozmixujte na pastu. Vlozte do vzduchotesnej nadobky a nakvapkajte na vrch trocha olivoveho oleja - pomoze pastu udrzat v cerstvu. V mraznicke vydrzi mesiac.
1x frezia
francuzska1
Mnaaaaaam, presne na nieco take uz mam dlhsiu dobu chut! Uz dost dlho nosim v hlave kombinaciu na polievku cicer-paradajky, ale vy ste to este vylepsili tou kuracinkou;-))) Jooooj to sa tesim!!! Dakujem za receptik;-)
1x frezia
mirkamt
@Frezia , vďaka za chutný a rýchly receptík - bola z neho výborná večera, pre nás v nepikantnej verzii, aby mohla aj dcéra ;-)
1x frezia
zelovoc
no nemal som doma cicer ani kuracie prsia, tak som pouzil cervenu sosovicu a udene kuracie stehna. moooc dobre. dik
1x frezia