Zeleninový bulgur

marteenka - fotkamarteenka, 30. januára 2013
Zeleninový bulgur
Foto: marteenka
3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (menšia)
8 ks
1 ks (stredne veľké)
1 ks
4 ks
1  šálka (1,5 dcl)
1/2 šálky (čerstvé alebomrazené)
 hrnček (2,5 dcl)
2 hrnčeky
1 lyžička
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Cibuľku spolu so šampiňónmi osmažíme na oleji. Dozlatista. Len čo budú mať šampiňóny nahnedlú farbu a pustia šťavu, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, hrášok a zelené fazuľky. Medzičasom si nakrájame najemno avokádo (asi 0,5cm pásiky), paradajky si nakrojíme a prelejeme horúcou vodou.

  2. 2

    Pridáme nakrájané avokádo, od šupky očistené a na menšie kúsky pokrájané paradajky. Dochutíme kurkumou, worcestrovou omáčkou a soľou (všetko podľa chuti). Ku koncu primiešame na drobno nakrájaný strúčik cesnaku.

  3. 3

    Keď už máme všetku zeleninku orestovanú a ochutenú, pridáme bulgur a vodu (v pomere 1:2), varíme asi 2min. a potom necháme na najslabšom ohni cca 5min variť. Necháme dojsť ešte tak 15 min, z času na čas premiešame. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

agora
fajn, dobrá zeleninka aj bez bulgura...
ginger
Vyskúšala som, s rôznou zeleninou, je to super a neviem sa toho dojesť ! Vďaka za skvelý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia