Foto: marteenka
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (menšia) |
|
8 ks |
|
1 ks (stredne veľké) |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 šálka (1,5 dcl) |
|
1/2 šálky (čerstvé alebomrazené) |
|
hrnček (2,5 dcl) |
|
2 hrnčeky |
|
1 lyžička |
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Cibuľku spolu so šampiňónmi osmažíme na oleji. Dozlatista. Len čo budú mať šampiňóny nahnedlú farbu a pustia šťavu, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, hrášok a zelené fazuľky. Medzičasom si nakrájame najemno avokádo (asi 0,5cm pásiky), paradajky si nakrojíme a prelejeme horúcou vodou.
- 2
Pridáme nakrájané avokádo, od šupky očistené a na menšie kúsky pokrájané paradajky. Dochutíme kurkumou, worcestrovou omáčkou a soľou (všetko podľa chuti). Ku koncu primiešame na drobno nakrájaný strúčik cesnaku.
- 3
Keď už máme všetku zeleninku orestovanú a ochutenú, pridáme bulgur a vodu (v pomere 1:2), varíme asi 2min. a potom necháme na najslabšom ohni cca 5min variť. Necháme dojsť ešte tak 15 min, z času na čas premiešame. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu