Opečené syrové rezance

cesminaz - fotkacesminaz, 15. marca 2013
Opečené syrové rezance
Foto: cesminaz

Niektorí z vás sa budú určite čudovať, že čo je toto za jedlo :-)). Ale uisťujem vás, že je to jedlo veľmi chutné, rýchle Zobraziť celý popisNiektorí z vás sa budú určite čudovať, že čo je toto za jedlo :-)). Ale uisťujem vás, že je to jedlo veľmi chutné, rýchle a lacné. Jednoducho jednoduché :-), ktoré sa je u Turkov často. Sú to vlastne celkom obyčajné rezance, ktorým sme tým opečením celkom zmenili chuť. Kto má Tarhoňu v obľube, bude mať rád aj toto...;-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 na opekanie
 podľa chuti
 na podliatie
 alebo feta




Postup

  1. 1

    Najprv niečo dôležité,čo by ste mali vedieť o rezancoch.Kedže nie každé rezance sa dajú opiecť(mám to už vyskúšané) dám vám radu,aby ste náhodou nepochodili ako ja ešte zo začiatku :-)) Sú to obyčajné širšie rezance,ako naše mami robia s tvarohom,ale pri kupovaní pozerajte nato aby cesto bolo "tenké"-toje veľmi dôležité,lebo tie zhrubého cesta nebudú mať dobrú opečenú chuť,ale rovno zhorenú..vlastne všeliako majú hrubé celkom inú chuť.Takže tenké cesto a môžu byť aj trochu krčkavé,nie tie rovné,ale ak sú rovné-nič to :-)

  2. 2

    Takže: Do panvici dáme zohriať olej,na ktorom opečieme rezance.Opekáme ich tak isto ako Tarhoňu,je to úplňe to isté-akú hnedú opečenú chcete Tarhoňu mať,tak isto opečte aj tieto rezance.Ako som už spomínala,toto jedlo má chuť Tarhoňe :-) Ked sú už opečené podľa vašej chuti,podlejete tolko vody,kolko myslíte že rezance popijú,posolíte(asi 2 KL soli na 500g) premiešate a zakrité na malom ohni dusíte do mäkka,kým popijú všetkú vodu.K tej soli len tolko,že nie každá soľ je rovnako slaná,z niektorej treba menej-z niektorej viac.Ja zvyknem dať tolko,aby podliata šťava chutila ľahko presolene-a vtedy budú rezance presne dobré slané... ;-D

    Opečené syrové rezance - obrázok 2
  3. 3

    Hotové opečené rezance sú skvelé aj takto samé,alebo kým sú ešte teplé rozmrvte naňe turecký syr(alebo Feta) a premiešajte aby sa natom ten syr pekne rozotrel...Kto chce,môže nato aj kečup(moje deti to robia),ale to už nechám na vás... Dobrú chuť :-)

    Opečené syrové rezance - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
tarhoňu máme radi, tak tento originálny recept určite urobím.
cesminaz
@brambora na sladko som ich este nikdy neskusala,nemam potuchy ako by to chutilo :-)),no treba skusit,ale ked na sladko tak asi bez soli alebo len trochu soli do nich.Naozaj zaujimava myslienka-vyskusam nabuduce :-D @denyany ;-)
julica
To je zaujimave, uz som u nazarboncuk videla rezancou ryzu v tureckych receptoch, musim to uz skusit.
mariamka
toto je uplne skvely recept, nerozumiem, ze takyto zabudnuty,, dnes som robila rezance @cesminka podla teba, a su take skvele, ze som pridala recept, ak sa nenahnevas :) stoji za propagandu! 5*
1x albina
cesminaz
@mariamka draha..nemam sa preco nahnevat ;-)) uz som kukla prave teraz na tvoj recept a musim ta pochvalit ;-D si sikovne vymyslela "domacu verziu" !!! Som velmi rada,ze ti rezance chutili a ze si spokojna :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia