Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža fotorecept

mimi207 - fotkamimi207, 21. júna 2012
Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža (fotorecept)
Foto: mimi207

Araby su velkymi milovnikmi a konzumentmi ryze.Ryza pripravena v konbinacii s rezancami je najznamejsou formou prilohy

10 minút
príprava
20 az 25 minút
tepelná úprava

Suroviny

pol salky jemné
1 salka
2 salky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny.Ja som robila len z jednej salky lebo sme dvaja.

    Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca si dame olej a pol salky nitoviek ktore opekame do svetlohneda treba davat bozor lebo rychlo horia.

    Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame umytu ryzu (1salku) a spolu este dobre oprazime pridame sol ja som dala este jeden kuraci bujon a zalejeme 2 salkami vody.Zmiernime ohen a prikritu dusime 20 az 25min,az kym vsetka voda nesiakne do ryze.Odstavime z ohna a nechame este chvilu postat.

    Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred podavanim jemne premiesame vidlickou.ja som hu podavala s kuracimi reznami a jogurtovo-uhorkovim salatom.Podavame k mäsovym a zeleninovym jedlam.

    Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
mimi207 tyhle nitovky do ryze delam uz od nepameti, naucili me Arabove. Ale opekam nasucho, olej netreba. Do ryze jakekoliv pridavam. Uzasna je ryze dlouhozrnna, kterou povarim ve vode, proplachnu a dam do uterky na parak i s tema nitovkama opecenyma. Nekdy to smicham i s cockou, to je take arabska specialita a k tomu cokoliv v rajske omacce . To je delikatesa !!!
toto ked mi prvykrat naservirovali v manzelovej rodine, tak som len krutila hlavou ze " na co" miesat dve prilohy ?!? A teraz uz ryzu ani inak nerobime .o)) A tiez opekam bez oleja.
@hanee presne tak ja ked som to tiez prvy krat videla tiez som len hlavou krutila ze co to len jedia ani ochutnat som to nechcela :D ale potom som to skusila a tiez hu varim castejsie ako normalnu a bez oleja nebola by ryza sucha...@letisia turecky no nevie skvor ten turecky takato ryza sa vari aj tam.
Tato ryza je takisto oblubena v nasej rodine. Ja tiez pozivam orzo namiesto nitoviek. Niekedy namiesto vody dam cisty kuraci vyvar.
Prekvapujúca kombinácia, ale aj u nás miešame prílohy: kopček zemiakov + kopček ryže.
Vyskúšame a uvidíme, uložím si tento recept do KK a najbližšie vyskúšam. Mohlo by nám to chutiť, cestoviny ľúbime, ryžu tiež. Vďaka za pekný popis, foto a celý receptík.
Prekvapujúca kombinácia, ale aj u nás miešame prílohy: kopček zemiakov + kopček ryže.
Vyskúšame a uvidíme, uložím si tento recept do KK a najbližšie vyskúšam. Mohlo by nám to chutiť, cestoviny ľúbime, ryžu tiež. Vďaka za pekný popis, foto a celý receptík.
Dobre že som dnes pozrela recepty a komentáre.Ten recept vyskúšam,lebo robím podobný.Asi je maďarského pôvodu (nebudem sa priečiť ) a je to tarhoňa so zemiakmi.Upražím tarhoňu na troche masti do zlata,podlejem vývarom (vodou) a asi za 5 min. pridám zemiaky nakrájané na kocky,osolím,prikryjem,ak treba znova podlejem,miešam a odkryté dovarím,aby zmes nebola "lepkavá" a rozvarená.Chutná príloha k mäsu.Skúsim aj s rezancami.
Túto ryžu milujem. Keď ju varim tak hrniec "vysteliem " arabskym chlebom. A do ryže tak ako ju varíte Vy pridavam ešte skoricu. Ale nie tu našu. Original ich.

Pridaj komentár k receptu: