Líbyjský puding na slovenský spôsob

shams - fotkashams, 6. januára 2013
Líbyjský puding na slovenský spôsob
Foto: shams

Aneb...ako z detskej krupice uvariť vynikajúci puding á la Libyan...

Suroviny

500 ml
65 g
60 g
1 PL
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Raz som na návšteve u jednej známej - libyjčanky jedla puding. Veľmi mi chutil a pýtala som ako ho robí. Používa špeciálny puding, skôr by sa dalo povedať zahusťovadlo, z ktorého varí bezchutný, bezvonný biely puding. Pridáva do neho cukor, mazaher(vodu z pomarančových kvetov) a zdobí ho lupienkami mandlí a pod. Aj keď som ten libyjský puding nezohnala, nechýba mi. Skúsila som to s krupicou a chutí mi to rovnako!

  2. 2

    Uvaríme si detskú krupicu - ja dám variť mlieko, pridám cukor, mazaher, ked začne vrieť pomaličky dosypujem odvážené množstvo krupice, uvarím hustú krupicovú kašu, nalejem do studenou vodou vypláchnutých misiek a ozdobím lupienkami z mandlí...

  3. 3

    Tak nech vám chutí! ;)))

Diskusia k receptu

shams
...a aby tam bolo slovenského ešte viac, ja si ho pred konzumáciou polejem ešte slovenským sirupom! :D
astheart
Ta voda z pomerančových květů...... objevuje se v mnoha zahraničních receptech. Kamarádka má příbuzné v Turecku a přivezla mi vloni lahvičku. Jenže já nemám odvahu ji použít do sladkostí, protože, když jsem si k ní přičichla, voněla mi hodně "kosmeticky". Ale na internetu je hodně postupů, jak si pomerančovou vodu vyrobit z okvětních plátků růží doma.
astheart
Omluva, růžovou vodu! Nevím, co mě to napadlo, že jsem napsala pomerančovou..... :)
astheart
Je po ránu a já tady píšu nesmysly! Omluva ještě jednou...... samozřejmě mluvím o růžích.
evanaaa

zaujímavé, ale malo by sa vyskúšať.
@astheart , dobre si začala, v recepte ide o pomarančovú vodu, nie ružovú, tá sa nespomína.
shams
@astheart to nevadiii :))) ruzovu vodicku som v ruke nemala, ale predpokladam, ze zaklad bude obdobny, ibaze sa miesto kvetov pomarancovnika extrahuje "sirup" (resp. koncentrat) z okvetnych listkov ruze...
Je to specificka vona, pre mna prijemna ale pre vacsinu ludi je to nieco nove, a nie kazdemu to chuti. Predsa len, nieje to "domaca" surovina;)
Ak sa ti niekedy dostane do ruk, urcite vyskusaj, na zaciatok napr. par kvapiek do pudingu, lebo naozaj, kazdemu chuti nieco ine ..
jali
Znam, ale kamaradka take z Lybie, me to naucila s kukuricnym skrobem, misto krupice....vyborne, rychle a deti to zboznujou, muzu to ozdobit ovocem, polit cokoladou......puding nesnasim, ale toto je mnaaaaam ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia