Foto: shams
Aneb...ako z detskej krupice uvariť vynikajúci puding á la Libyan...
Postup
-
1
Raz som na návšteve u jednej známej - libyjčanky jedla puding. Veľmi mi chutil a pýtala som ako ho robí. Používa špeciálny puding, skôr by sa dalo povedať zahusťovadlo, z ktorého varí bezchutný, bezvonný biely puding. Pridáva do neho cukor, mazaher(vodu z pomarančových kvetov) a zdobí ho lupienkami mandlí a pod. Aj keď som ten libyjský puding nezohnala, nechýba mi. Skúsila som to s krupicou a chutí mi to rovnako!
- 2
Uvaríme si detskú krupicu - ja dám variť mlieko, pridám cukor, mazaher, ked začne vrieť pomaličky dosypujem odvážené množstvo krupice, uvarím hustú krupicovú kašu, nalejem do studenou vodou vypláchnutých misiek a ozdobím lupienkami z mandlí...
- 3
Tak nech vám chutí! ;)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zaujímavé, ale malo by sa vyskúšať.
@astheart , dobre si začala, v recepte ide o pomarančovú vodu, nie ružovú, tá sa nespomína.
Je to specificka vona, pre mna prijemna ale pre vacsinu ludi je to nieco nove, a nie kazdemu to chuti. Predsa len, nieje to "domaca" surovina;)
Ak sa ti niekedy dostane do ruk, urcite vyskusaj, na zaciatok napr. par kvapiek do pudingu, lebo naozaj, kazdemu chuti nieco ine ..