Zeleninové karí
Zeleninové karí

Karfiolové karí s cícerom a špenátom fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 16. novembra 2024
Karfiolové karí s cícerom a špenátom (fotorecept)
Foto: kucharka

Zelenina v tej najlepšej podobe :-))

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
400 g (z konzervy)
1 ks
5-8 ks
1 hrsť
400 g
1 ks
1 ks
5 strúčikov
2 cm čerstvý
2 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
6 ks
2 PL
1 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Na slnečnicovom oleji opečieme koreniny, aby sa rozvoňali (kardamóm narežeme). Pridáme nakrájané cibule, posekaný cesnak, postrúhaný zázvor a premiešame.

    Karfiolové karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pokrájaný karfiol a paradajky. Premiešame a opekáme 10 minút. Pridáme nakrájanú cuketu.

    Karfiolové karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme kokosovým mliekom, vhodíme bobkový list, soľ, korenie, čili podľa chuti, cícer, dolejeme vývarom, aby bolo všetko zakryté a varíme 15 minút.

    Karfiolové karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vmiešame posekaný špenát. Vypneme a odstavíme. Dochutíme limetkou a ak máme radi pikantné, tak aj posekanou zelenou čili papričkou. Podávame s jazmínovou alebo basmati ryžou. Dobrú chuť.

    Karfiolové karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia