Zeleninové karí

Karfiolové karí s cícerom a špenátom (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Zelenina v tej najlepšej podobe :-))

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na slnečnicovom oleji opečieme koreniny, aby sa rozvoňali (kardamóm narežeme). Pridáme nakrájané cibule, posekaný cesnak, postrúhaný zázvor a premiešame.
  2. Pridáme pokrájaný karfiol a paradajky. Premiešame a opekáme 10 minút. Pridáme nakrájanú cuketu.
  3. Zalejeme kokosovým mliekom, vhodíme bobkový list, soľ, korenie, čili podľa chuti, cícer, dolejeme vývarom, aby bolo všetko zakryté a varíme 15 minút.
  4. Nakoniec vmiešame posekaný špenát. Vypneme a odstavíme. Dochutíme limetkou a ak máme radi pikantné, tak aj posekanou zelenou čili papričkou. Podávame s jazmínovou alebo basmati ryžou. Dobrú chuť.