Zeleninové karí
Karfiolové karí s cícerom a špenátom (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Zelenina v tej najlepšej podobe :-))
4-6 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na slnečnicovom oleji opečieme koreniny, aby sa rozvoňali (kardamóm narežeme). Pridáme nakrájané cibule, posekaný cesnak, postrúhaný zázvor a premiešame.
- Pridáme pokrájaný karfiol a paradajky. Premiešame a opekáme 10 minút. Pridáme nakrájanú cuketu.
- Zalejeme kokosovým mliekom, vhodíme bobkový list, soľ, korenie, čili podľa chuti, cícer, dolejeme vývarom, aby bolo všetko zakryté a varíme 15 minút.
- Nakoniec vmiešame posekaný špenát. Vypneme a odstavíme.
Dochutíme limetkou a ak máme radi pikantné, tak aj posekanou zelenou čili papričkou. Podávame s jazmínovou alebo basmati ryžou. Dobrú chuť.