Bruschetta
Bruschetta

Bruschetta

lunter - fotkalunter, včera 18:30. Komerčný recept.
Bruschetta
Foto: lunter

Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva. Jednoduchý recept, ktorý premení obyčajný snack na gurmánsky zážitok.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
1 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL čerstvá nasekaná
1 ks (alebo ciabatta)
1 strúčik
Navrch:
 čerstvé lístky



Postup

  1. 1

    V miske zmiešame na polovice nakrájané cherry paradajky, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, korenie a bazalku. Marinujeme asi 10 minút.

  2. 2

    Potom predhrejeme rúru na 200°C alebo rozohrejeme grilovaciu panvicu.

  3. 3

    Bagetu nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.

  4. 4

    Olivovým olejom potrieme obe strany a opečieme v rúre alebo na panvici 4–5 minút z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu a chrumkavosť.

  5. 5

    Kým sú ešte teplé, potrieme každý plát rozpoleným strúčikom cesnaku pre extra chuť.

  6. 6

    Na každý opečený plát chleba natrieme vrstvu krémovej nátierky.

  7. 7

    Na nátierku dáme lyžicu paradajkového mixu.

  8. 8

    Ozdobíme čerstvými bazalkovými listami a pokvapkáme balzamikovou glazúrou.

Diskusia k receptu