Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva. Jednoduchý recept, ktorý premení obyčajný snack na gurmánsky zážitok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL čerstvá nasekaná |
|
1 ks (alebo ciabatta) |
|
1 strúčik |
|
Navrch: | |
čerstvé lístky |
|
|
Postup
-
1
V miske zmiešame na polovice nakrájané cherry paradajky, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, korenie a bazalku. Marinujeme asi 10 minút.
- 2
Potom predhrejeme rúru na 200°C alebo rozohrejeme grilovaciu panvicu.
- 3
Bagetu nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.
- 4
Olivovým olejom potrieme obe strany a opečieme v rúre alebo na panvici 4–5 minút z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu a chrumkavosť.
- 5
Kým sú ešte teplé, potrieme každý plát rozpoleným strúčikom cesnaku pre extra chuť.
- 6
Na každý opečený plát chleba natrieme vrstvu krémovej nátierky.
- 7
Na nátierku dáme lyžicu paradajkového mixu.
- 8
Ozdobíme čerstvými bazalkovými listami a pokvapkáme balzamikovou glazúrou.
Tiež bruschetta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu