prazdny

Hroznové listy na zimu

Bezmäsité jedlá

Takto jednoducho sa dajú hroznové listy odložiť na zimné dni do zaváracích pohárov. Príprava je rýchla...

prazdny

Čerešňový kompót

Čerešne dozrievajú a odložiť pár pohárov na zimu sa vždy oplatí....

prazdny

Zeleninové lečo

Bezmäsité jedlá

Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.

prazdny

Jablkovo-marhuľové pyré

Jednoduchý recept na prípravu jablkového pyré s marhuľami. Bez zdĺhavého varenia, sterilizácie a pridaného cukru, iba zrelé a sladké ovocie s príchuťou vanilky alebo škorice....

prazdny

Sušené paradajky v olivovom oleji

Bezmäsité jedlá

Delikatesa, ktorú si môžeme pripraviť aj z vlastnej úrody. Výborná príloha do šalátov, na...

prazdny

Pasírované paradajkové pyré

Jednoduchý recept na paradajkové pyré, ktoré má všestranné využitie. V zime po ňom siahnete, ...

prazdny

Sterilizované uhorky s vegetou

Bezmäsité jedlá

Uhorky umyjeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu narežeme na tenké polmesiačiky.

prazdny

Domáca kapiová nátierka

Bezmäsité jedlá

Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)

Bezmäsité jedlá

Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...

prazdny

Zavárané lúpané paradajky v pretlaku

Bezmäsité jedlá

Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...

prazdny

Domáce zavárané lečo

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, ...

prazdny

Lečo na zimu

Bezmäsité jedlá

Výborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať!...

prazdny

Paradajková omáčka na špagety

Bezmäsité jedlá

Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú...

prazdny

Zaváraná paprika v paradajkovom náleve

Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....