
Škoricové zvitky z lístkového cesta
Veľmi rýchle, voňavé a chutné škoricové zvitky. Toto zvládne hádam každý, je to jednoduché....

Karamelové hniezda
Do teplej vody pridáme cukor a rozdrobíme droždie - rozmiešame a necháme odpočinúť 10 minút na teplom...

Škoricové slimáky alebo osie hniezda
Opäť som dostala recept a keďže ja vždy všetko stratím, pridávam si ho sem. My to voláme slimáky, niekto osie hniezda....

Bezmliečne moravské koláče
Každý má ten svoj recept ako pripravuje moravské koláče. Toto je ten môj.

Jablkový zázrak v lístkovom ceste
Dnes som vyskúšala upiecť takýto koláčik z lístkového cesta. Je veľmi chutný a ľahučký.

Ochutené banány v lístkovom ceste
Z lístkového cesta sa dá urobiť veľmi veľa koláčikov a zákuskov. V tomto mojom recepte...

Nekysnuté tvarohové koláčiky z cesta len z troch surovín
Neviem, či sa tu už tento recept nachádza, no ja som ho nenašla a tak...

Banánové rolky
Rolky sú robené z lístkového rolovaného cesta. Plnila som ich jahodovým lekvárom a banánmi...

Pudingovo-tvarohové slimáky
Vynikajúca pochúťka na raňajky, olovrant alebo ľahkú večeru, ku káve. Výborná chuť a vôňa,...

Orechové mešteky z domáceho lístkového cesta
Pripravila som malé orechové mešteky z domáceho lístkového cesta. Plnila som drvenými orechmi s lekvárom.

Osie hniezda s jablkovým džúsom
Pripravíme si kvások - zmiešame droždie s džúsom a 1 dcl cukru a necháme vykysnúť. Vykysnutý...

Koláčiky z lístkového cesta s mascarpone
Tohtoročná Veľká noc bude pre mnohých z nás iná. Zvláštna. Napriek tomu vás možno poteší táto rýchlovka z lístkového cesta....

Škoricové osie hniezda s citrónovo-cukrovou polevou
Prekvapte svoju rodinku a oslaďte im deň týmito úžasne chutnými a voňavými koláčmi :-) Som si istá,...

Výborné škoricové slimáky
Výborné chrumkavé škoricové slimáky na príjemné poobedie pri kávičke alebo deťom na desiatu :)

Moravské koláče
Cesto: Droždie a kryštálový cukor rozpustime v letnom (nie horúcom) mlieku a necháme vzísť kvások. Všetky...

Moravské koláče podľa Mimi Šrámovej
Moravské koláče sú jednoducho úžasné. Ako sa vlastne robia, uvidíte v našom videu s Mimi...

Voňavé osie hniezda
Pripravte si aj vy tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a...

Šatôčky plnené vanilkovým krémom
Rada pečiem z lístkového cesta. Preto ponúkam aj tento recept na šatôčky, ktoré chutia veľmi...

Hruškové hrebene z lístkového cesta
Rýchle, chutné a voňavé hruškové hrebene z lístkového cesta. Je to rýchlovka, ktorú...

Kakaovo-škoricové koláče s mandľovou plnkou
Voňavé kysnuté krútené koláče s chuťou kakaa a škorice, v strede s vláčnou sladučkou mandľovou plnkou....

Kysnuté koláče bez vajca
Veľmi jemné koláčiky a to bez vajca som dnes upiekla. Sú naozaj ľahučké, mäkučké. Plnila som ich dvojitou plnkou....

Jemné turecké rožky
Jemné rožky, z ktorých sa budú tešiť všetci, ktorí majú radi kysnuté koláčiky.

Tvarohové a nutellovo-banánové pečivo
Robila som dva druhy plnky. Jednu tvarohovú a druhú som dala Nutellu s banánom.

Pagáče a buchty z cukrovej repy s makom
Tento recept mám po starkej, nie je v ňom žiadne maslo, mlieko ani vajcia. To je všetko od čoho ostanú pagáče tvrdé....

Tvarohovo-citrónové koláče
Koláč je naozaj výborný. Je osviežujúci, ľahučký a chutný. Tento recept je ďalšou inšpiráciou...

Bezlepkové makové rožteky
Najmekše kiflice na svetu! Pod týmto názvom som našla rožky na YT, ktoré spievali krásou....

Makové a orechové kysnuté koláčiky
Vyskúšala som ďalší výborný recept. Ukladám si ho medzi moje recepty a chcem sa oň s...

Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka
Kedysi, keď boli moje deti malé, pili mlieko Sunar, ktorý bol vhodný na pečenie...

Tvarohovo-čokoládové kysnuté koláče
Výborné ľahučké a dobré koláčiky plnené dvoma plnkami. Tvarohom a čokoládou.

Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....

Kuchončeky - jednoduché koláčiky so slivkovým lekvárom
Recept som našla pred pár rokmi v nejakom časopise o varení. Najskôr ma zaujal názvom (kuchončeky) a potom svojou jednoduchou prípravou a nenáročnosťou na suroviny....