Kysnuté rožky s jablkovou a banánovou plnkou fotorecept

Foto: Niika
Recept na mäkké kysnuté rožky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 1 bal. |
|
| 200 ml |
|
| 2 PL |
|
| 100 ml |
|
| 1 KL |
|
| Banánová plnka: | |
|
|
|
| 2 ks |
|
| Jablková plnka: | |
| 2 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Droždie, soľ a cukor rozpustíme v letnom mlieku (nemôže byť horúce!!!). Necháme vzísť kvások. K múke v mise pridáme vykysnutý kvások a olej, všetko spolu zmiešame a vymiesime cesto. Dáme kysnúť na cca 40 minút na teplé miesto.
-
2
Teraz si pripravíme plnky. Postrúhame si cca 2 očistené jablká, pridáme škoricu a cukor podľa chuti. Banány nakrájame na kocky. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a narežeme na obdĺžniky.
-
3
Do polovice každého obdĺžnika cesta spravíme zárezy ako na fotografii. Na nenakrojenú časť cesta dáme plnky - Nutellou s banánom a slivkovy lekvár s jablkami so škoricou.
-
4
Rožteky rolujeme zhora nadol, aby nakrojená časť bola navrchu. Poukladáme ich na plech vystlaný s papierom na pečenie. Potrieme rozmiešaným žĺtkom a pečieme cca 20-25 minút na 180 °C.
-
5
Hotovo :)








Diskusia k receptu