Škoricové slimáky
Škoricové slimáky

Výborné škoricové slimáky

beata123 - fotkabeata123, 23. marca 2020
Výborné škoricové slimáky
Foto: beata123

Výborné chrumkavé škoricové slimáky na príjemné poobedie pri kávičke alebo deťom na desiatu :)

25
porcií
70 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
500 ml
100 g
100 g
1 bal.
 štipka
Náplň:
2 ks
4 PL
4 KL
100 g
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Mlieko trochu zohrejeme, odlejeme z neho do misky, kde si spravíme kvások - teda pridáme droždie, 1 PL kryštálového cukru a necháme chvíľku vykysnúť.

  2. 2

    Múku, soľ a zvyšok kryštálového cukru premiešame, prilejeme kvások a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.

  3. 3

    Medzitým pripravíme plnku: Zmiešame mäkké maslo, cukor a škoricu.

  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, potrieme plnkou, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť. To isté spravíme aj s druhou polovicou cesta. Nakoniec slimáky potrieme mliekom izbovej teploty. Pečieme cca 15-20 min pri teplote 200 °C.

    Výborné škoricové slimáky - obrázok 4

Diskusia k receptu

trencanka
Zajtra upečiem. Ďakujem za inšpiraciu. Teraz každý deň variť a piecť, deti doma...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia