Výborné škoricové slimáky
Foto: beata123
Výborné chrumkavé škoricové slimáky na príjemné poobedie pri kávičke alebo deťom na desiatu :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Mlieko trochu zohrejeme, odlejeme z neho do misky, kde si spravíme kvások - teda pridáme droždie, 1 PL kryštálového cukru a necháme chvíľku vykysnúť.
- 2
Múku, soľ a zvyšok kryštálového cukru premiešame, prilejeme kvások a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
- 3
Medzitým pripravíme plnku: Zmiešame mäkké maslo, cukor a škoricu.
- 4
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, potrieme plnkou, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť. To isté spravíme aj s druhou polovicou cesta. Nakoniec slimáky potrieme mliekom izbovej teploty. Pečieme cca 15-20 min pri teplote 200 °C.
Tiež Škoricové slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu