Foto: mirian4
Klasika, ktorá nás vždy poteší.
60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml (prípadne sladké) |
|
1/2 kocky |
|
štipka |
|
60 g roztopené |
|
5 PL |
|
2 ks |
|
Posýpka: | |
10 PL |
|
6 PL |
|
60 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z pol kila hladkej múky, 2 vajec, 1/4 roztopeného masla, 1 pohár kyslého mlieka (prípadne sladkého, ak nemáte kyslé), 1/2 kocky droždia, štipky soli a 5 PL kryštálového cukru vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu v teple...
- 2
Na plech s papierom na pečenie polievkovou lyžicou odkrajujem z vykysnutého cesta a kladiem na papier malé kôpky, potom do nich malým pohárom namočeným v oleji urobím do stredu jamky a do nich dám džem (alebo tvaroh) a posýpku z masla, krupice a kryštálového cukru...
- 3
Koláče nechám podkysnúť cca 15 minút na plechu a pečiem na 190 °C cca 20 - 25 min.
- 4
Dobrú chuť.
Tiež kysnuté koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu