Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Moravské koláče

mirian4 - fotkamirian4, 26. mája 2020
Moravské koláče
Foto: mirian4

Klasika, ktorá nás vždy poteší.

60 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
250 ml (prípadne sladké)
1/2 kocky
štipka
60 g roztopené
5 PL
2 ks
Posýpka:
10 PL
6 PL
60 g
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z pol kila hladkej múky, 2 vajec, 1/4 roztopeného masla, 1 pohár kyslého mlieka (prípadne sladkého, ak nemáte kyslé), 1/2 kocky droždia, štipky soli a 5 PL kryštálového cukru vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu v teple...

  2. 2

    Na plech s papierom na pečenie polievkovou lyžicou odkrajujem z vykysnutého cesta a kladiem na papier malé kôpky, potom do nich malým pohárom namočeným v oleji urobím do stredu jamky a do nich dám džem (alebo tvaroh) a posýpku z masla, krupice a kryštálového cukru...

  3. 3

    Koláče nechám podkysnúť cca 15 minút na plechu a pečiem na 190 °C cca 20 - 25 min.

  4. 4

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre