Tvarohová štrúdľa
Tvarohová štrúdľa

Štrúdeliny fotorecept

lucialujza - fotkalucialujza, 2. októbra 2020
Štrúdeliny (fotorecept)
Foto: lucialujza

Mám veľmi rada chrumkavé štrúdľové cesto. A rada sa podelím. Lenže nakrájaná štrúdľa mi už nepríde až taká lákavá. A tak vznikli miništrúdle. Výborné, keď ich chcete niekam niesť - na piknik, do práce, je to také čistejšie na rozdávanie.

27 ks
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (v plátoch)
100 g roztopené
Plnka:
250 g
2 bal.
1 ks
1 ČL nastrúhaná
1-2 PL
1-2 PL
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na plnku potrebujeme suchší tvaroh. Vyšľaháme bielok so štipkou soli a neskôr pridáme jeden vanilkový cukor (používam 20 g balenie). Vyšľaháme do tuha. V mixéri rozmixujeme ostatné suroviny, vrátane žĺtka. Pokiaľ máte radi sladké, pridajte cukor podľa chuti. Rovnako ak máte radi kyselkavé, pridajte viac citrónovej šťavy. Nebojte sa ochutnávať, už toto je výborné. Ale nezjesť celé, nech ostane na štrúdeliny. Pozor, aby plnka nebola príliš tekutá. Primiešajte vyšľahaný bielok a vzniknutú plnku dajte do cukrárskeho vrecka bez špičky. Fajn poslúži aj mikroténové vrecko s odstrihnutým rohom. Priemer otvoru tak 2 cm.

  2. 2

    Na tento koláč používam cesto z obchodu "L" (už ho majú v stálej ponuke), kde je v balení 9 plátov. Na podložke si rozložíme 1 plát a na polovicu natrieme roztopené maslo.

    Štrúdeliny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme.

    Štrúdeliny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na okraj, kde je preklad, vytlačíme pás plnky.

    Štrúdeliny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto zrolujeme.

    Štrúdeliny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Postup opakujeme do minutia cesta.

    Štrúdeliny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do posledného mi nevyšiel tvaroh, asi som príliš ochutnávala, tak som použila inú plnku (mleté orechy s cukrom). Fantázii sa medze nekladú. Môžete použiť plnku, akú bežne dávate do veľkej štrúdle.

  8. 8

    Každú roládku som rozrezala na 3 časti a uložila na plech vystlaný papierom na pečenie. Piekla som na 180 °C. Čas si treba pri tejto veľkosti odsledovať, cca 10 -15 minút.

    Štrúdeliny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A už len pocukrovať a servírovať.

    Štrúdeliny (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Si sa natrapila! Ale nic proti nicomu, aj mne sa celkom pacia tie mensie kusky. Ale asi by som s nimi doma nepochodila, u nas vsetko konce strudli musim zjest ja, nikto ich nechce.
Co sa tyka tvarohovej plnky, poucila som sa na Vareche. Ak plnka zredne (a to po pridani cukru a zltkov zredne skori vzdy), pridam do nej vanilkovy krem Ole bez varenia. A potom ju bez problemov mozem natriet na celu plochu cesta a zavinut. Lebo plnit plnku ken okraj by som sa bala, to cesto pri peceni stvrdne, tak aby cesto bez plnky nebolo ako kost.
@sovka62 (2.10.2020 11:33)

Keď použiješ tvaroh jemný, tak po pridaní cukru nikdy nezredne, ja používam preto tento tvaroh. Dobre sa mi s ním pracuje.