Moravské koláče fotorecept
príprava
na 220 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 650 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 125 g |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 200 ml |
|
| 30 g |
|
| Plnka 1: | |
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| Plnka 2: | |
|
|
|
| Posýpka: | |
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Droždie a kryštálový cukor rozpustime v letnom (nie horúcom) mlieku a necháme vzísť kvások. Všetky zvyšné suroviny potom spolu s kváskom vymiesime.
- 2
Cesto nenechávame vykysnúť. Cesto vypracujeme, vyvaľkáme a vykrojujeme kolieska pomocou pohára. Pripravíme plnku - zmiešame tvaroh, cukor a jeden žĺtok. Tvaroh s cukrom pustí šťavu, preto je lepšie, ak si plnku pripravíme neskôr.
- 3
Kolieska cesta naplníme tvarohovou plnkou a rukami vytvoríme buchtičky.
- 4
Pomocou vajíčka alebo dvomi prstami vytvarujeme malé jamky na každej buchtičke, potrieme žĺtkom a pridáme slivkovy lekvár.
- 5
Koláčiky nakoniec posypeme drobenkou (posýpkou), ktorú pripravíme rozmrvením múky, masla a cukru do malých hrudiek. Necháme ešte cca 10 minút podkysnúť a môžme piecť. Ja som ich piekla na 220 °C 13 minút.
- 6
Napečené :)
- 2









je veľa dobrých receptov na tieto koláče..robila som ich a veľmi boli chutné..parádne si napiekla..)
Rastlinny tuk, ako Hera
Celkem nepopulární tuk, díky způsobu výroby, ale v těstě dělá "svoje".