Kysnuté bezlepkové tvarohové koláče s marhuľou
Foto: potravinarskavyrobaliana
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g (bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto) |
|
200 ml |
|
120 ml |
|
1/2 kocky |
|
50 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
200 g |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku zmiešame 1 PL cukru a droždie. Kvások necháme vzísť na teplom mieste asi 10 minút. Do zvyšných surovín vylejeme nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.
- 2
Suroviny na plnku zmiešame. Ak je plnka redšia pridáme pudingového prášku viac. Marhule umyjeme a odkôstkujeme.
- 3
Na pomúčenej doske vymiesime z cesta bochník. Rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kolieska a presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dno pohárika poprášime múkou a vtlačíme do kolieska ďalší kruh, na ktorý navrstvíme lyžicu tvarohovej plnky a na vrch uložíme polovicu marhule. Koláče necháme 20 minút podkysnúť.
- 4
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme pri 190 °C 18 - 20 minút do zlatista.
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu