Mleté rezne
Mleté rezne

Holandské mleté rezne

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 10. novembra 2023

Šťavnatý mletý rezeň hotový raz-dva.

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

750 g
250 ml
1 ks
250 g (na strúhanie)
3 ČL (Davídkovo)
Na obalenie:
2 ks
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme, zalejeme smotanou. Všetko spolu dobre premiešame a necháme na noc v chladničke

  2. 2

    Na druhý deň primiešame k zmesi postrúhaný syr, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a Davídkovo korenie na mleté mäsá a fašírky.

  3. 3

    Vytvarujeme rezne, ktoré obalíme v múke, rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke. Rezne vypražíme na rozpálenom oleji.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Ja davam/robim (u nas sa robi) ale bez vajicka. Drzi to tvar aj bez neho. A ani tolko smotany nie. To tam iba "cvrknem" aby sa v mese vstrebala.
Je to pomerne rychle ale "vdacne" jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia