/ 5. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Srnčie stehno na smotane

    Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, bobkový list a soľ. Privedieme do varu a krátko povaríme. Do vychladnutého nálevu dáme cibuľu a vložíme mäso prešpikované údenou slaninou....

  • Recept bez obrázku

    Srnčie filé na lesnícky spôsob

    Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanými z polovičného množstva slaniny, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme z obidvoch strán na rozohriatom tuku. Do...

  • Recept bez obrázku

    Srnčie stehno v mandľovom obale

    Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme v zmesi pripravenej z časti mletého čierneho korenia, škorice a strúhanej citrónovej kôry. Upravené mäso osolíme a opečieme na oleji....

  • Recept bez obrázku

    Srnčí steak pre labužníkov

    Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich slaninou, dáme do nádoby, zalejeme olejom a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom ich opečieme na oleji po oboch...

  • Recept bez obrázku

    Srnčie mäso na mandliach a tymiane

    Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme cez noc odležať.

  • Recept bez obrázku

    Srnčia polievka

    Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme vínom alebo pivom. Mäso zomelieme, pridáme rozotreté maslo, vajcia, cibuľu pokrájanú nadrobno, mleté čierne korenie, posekanú...

  • Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke

    Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke

    Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme smotanu, vegetu a všetko spolu vymixujeme do hladkej hmoty. Na palacinky natrieme králičiu zmes,...

  • Recept bez obrázku

    Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

    Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z divokého korenia: jalovec, nové korenie, celé korenie, tymian. Solíme až pri pečení. Medailóniky opečieme na panvici bez...

  • Recept bez obrázku

    Poľovnícka polievka

    Prebranú, umytú fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme močiť 8 – 12 hodín. Mäso odblaníme, umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Na slanine nakrájanej na drobné kocky opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso,...

  • Recept bez obrázku

    Srnčí guláš

    Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme odpočívať asi 30 minút.

  • Recept bez obrázku

    Polievka z diviny s hubami

    Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu a cesnak. Uvaríme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Srnčie predné mäso

    Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút. Slaninu pokrájame, v hlbokom kastróle ju rozpustíme, pridáme aj polovicu masla a vložíme mäso. Podlejeme vínom, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Francúzska srnčia polievka

    Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist