Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso fotorecept
Foto: sracz
Slovo robí chlapa a sľuby sa majú plniť! Verím, že čo domáci majster, to osobitý rcp. Ja som si pred rokmi začal zostavovať ten Zobraziť celý popisSlovo robí chlapa a sľuby sa majú plniť! Verím, že čo domáci majster, to osobitý rcp. Ja som si pred rokmi začal zostavovať ten svoj, až som dospel k tomuto. Ten nám chutí najviac. Zostavu si skladám podľa druhu mäsa, ktoré dostanem, či momentálnych absorbcií chuťových kanálikov, želaní konzumentov, ... ! Ale priznávam sa, že spravidla podľa toho, čo mám v špajze, chladničke, či v „NZ_toch“ (Nedotknuteľných Zásobách). Výhoda mojej „mixtúry“ spočíva práve v jej variabilite pre rôzne druhy mäsa!
porcie
príprava
Suroviny
1 ks menšia |
|
5 ks (strúčiky) |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
1 ks (žĺtky) |
|
1 ML |
|
1 PL kvalitná |
|
1 KL |
|
1 KL zrniečka |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks umytý (kôra) |
|
Postup
-
1
takto si poukladáme potrebné ingrediencie
-
2
plátky (rezne, steaky, …) diviny dôkladne odblaníme a umyjeme pod tečúcou studenou vodou
-
3
červenú cibuľu pokrájame na malé kocky (2x2x2 mm), cesnak pretlačíme a v pomocnej mise (ja používam stredne veľkú „kysku“ aj s vekom) vyšľaháme všetky ingrediencie na jednoliatu tekutú hmotu marinády,
-
4
do ktorej poukladáme vysušené plátky diviny; nádobu dôkladne uzytvoríme a uložíme do chladničky; každý deň mäso poprekladáme, misu opäť uzatvoríme a vrátime do chladničky; ja som mal takto mäso v marináde od pondelka odpoludnia až do nedeľňajšieho rána, kedy som ho udusil na sviatočný obed
Mäsko mam už naložené, piect ho mozem aj s tou marinadou? Podla komentov sa už neviem dočkať pečenia