Srnčie oči

Karol Lenčeš
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 8. októbra 2010
Srnčie oči
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
150 g
1 ks
1 ks
Zemiakové cesto:
6  ks, uvarené v šupke
3 ks (2 do cesta, 1 na potretie)
100 g
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme do zemiakového cesta, ktoré pripravíme zmiešaním všetkých surovín na zemiakové cesto, navrchu potrieme žĺtkom.

  2. 2

    Pečieme na plechu potretom olejom vo vyhriatej rúre (180 oC ), po 20 minútach otočíme na druhú stranu.

  3. 3

    Podávame s grilovanou cuketou.

Diskusia k receptu

bozulka
Škoda toho názvu,recept je určite dobrý,ale ten názov vo mne evokuje spomienky na otca,celoživitného polovníka,ktorý povedal,že pre srnčie oči nikdy srnu nestrelil...škoda,ale nedá sa...
vcelka
Myslím si, že ten názov je metafora na tvar "slimákov" z mäsa a cesta. Nie je to výčitka poľovníkovi, asi... Holt, bozulka si bude musiet navariť niečo iné...:-)
bozulka
@v čelka, máš pravdu a ten recept je určite dobrý,ale keď som si prečítala ten názov-naskočil mi blok a je to....Stávajú sa aj také veci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia