Srnčí guláš fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 1. februára 2013 12:52
Ďalšie recepty »
Srnčí guláš (fotorecept)Foto: rennatte

Z diviny u nás doma najviac chutí guláš a takto ho robím z každého druhu mäsa, nielen z diviny.

10
porcií
100 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
1 hlavička
2 ks
1 PL
 (bravčová masť)
2 ks
1 pohár
1 PL
1 balík
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    na oleji alebo masti opražíme na kocky nakrájanú cibuľu

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme mäso a prudko opražíme za stáleho miešania, prikryjeme a necháme dusiť vo vlastnej šťave

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto sa mäso zatiahlo a pustilo šťavu po 20 minútach dusenia

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    teraz mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, korením na divinu, pridáme mletú sladkú papriku, feferónku a na veľké kocky nakrájané zemiaky (slúžia na zahustenie, lebo sa počas varu rozvaria) zalejeme vodou a varíme za občasného a miešania a koštovania 45 minút

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ak je mäso mäkké pridáme lečo, pretlačený cesnak, majoránku, ochutnáme šťavu a dochucujeme podľa vlastnej chuti, tu zvyknem vyplachovať fľaše od kečupu, keď ostáva kečup na dne, ale naši už otvárajú nový :-), dovaríme 15 až 20 minút

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podávame s knedľou alebo čerstvým pečivom

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist