Srnčí guláš fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 1. februára 2013
Srnčí guláš (fotorecept)
Foto: rennatte

Z diviny u nás doma najviac chutí guláš a takto ho robím z každého druhu mäsa, nielen z diviny.

10
porcií
100 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
1 hlavička
2 ks
1 PL
 (bravčová masť)
2 ks
1 pohár
1 PL
1 balík

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na oleji alebo masti opražíme na kocky nakrájanú cibuľu

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme mäso a prudko opražíme za stáleho miešania, prikryjeme a necháme dusiť vo vlastnej šťave

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto sa mäso zatiahlo a pustilo šťavu po 20 minútach dusenia

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    teraz mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, korením na divinu, pridáme mletú sladkú papriku, feferónku a na veľké kocky nakrájané zemiaky (slúžia na zahustenie, lebo sa počas varu rozvaria) zalejeme vodou a varíme za občasného a miešania a koštovania 45 minút

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ak je mäso mäkké pridáme lečo, pretlačený cesnak, majoránku, ochutnáme šťavu a dochucujeme podľa vlastnej chuti, tu zvyknem vyplachovať fľaše od kečupu, keď ostáva kečup na dne, ale naši už otvárajú nový :-), dovaríme 15 až 20 minút

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podávame s knedľou alebo čerstvým pečivom

    Srnčí guláš (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Srncie maso je ozaj delikatesa , taktiez robim gulas zo srncieho masa v liatinovom kotliku - vonku na ohni / v Amerike - Michigan nemame srnce ale mame jelene / v podstate dvakrat v roku idem na polovacku a dostanem - zastrelin srnu , 2-3 rocna srna je lepsia na varenie / maso je makksie - tender ( kazdy ma svoj recept : prikladne ja v prvom rade posmazim udenu slaninu , taktiez pridavam borievku a majoranku davam az na koniec )

Pridaj komentár k receptu: