Foto: rennatte
Z diviny u nás doma najviac chutí guláš a takto ho robím z každého druhu mäsa, nielen z diviny.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
na oleji alebo masti opražíme na kocky nakrájanú cibuľu
-
2
pridáme mäso a prudko opražíme za stáleho miešania, prikryjeme a necháme dusiť vo vlastnej šťave
-
3
takto sa mäso zatiahlo a pustilo šťavu po 20 minútach dusenia
-
4
teraz mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, korením na divinu, pridáme mletú sladkú papriku, feferónku a na veľké kocky nakrájané zemiaky (slúžia na zahustenie, lebo sa počas varu rozvaria) zalejeme vodou a varíme za občasného a miešania a koštovania 45 minút
-
5
ak je mäso mäkké pridáme lečo, pretlačený cesnak, majoránku, ochutnáme šťavu a dochucujeme podľa vlastnej chuti, tu zvyknem vyplachovať fľaše od kečupu, keď ostáva kečup na dne, ale naši už otvárajú nový :-), dovaríme 15 až 20 minút
-
6
podávame s knedľou alebo čerstvým pečivom
Diskusia k receptu