Pomaly pečené srnčie stehno fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 12. januára 2015 10:14
Ďalšie recepty »
Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept)Foto: kimlo

Recept je z webu apetitonline, citujem: „Dopřejte masu na červeném víně čas, který potřebuje. Odměnou vám bude nevšední gurmánský zážitek...“ ...a mali pravdu...

6-8
porcií
30 min
príprava
120 min
na 180 °C

Suroviny

1,5 - 2 kg
100 ml
2 - 3 PL
2 ks
1-2 ks
100 g
2 ks
4 strúčiky
6 PL
2 PL
500 ml
400 ml
2 štipky
1 ks
2 ČL
1 ČL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180°C. Mrkvu, petržlen a zeler nahrubo nastrúhame a cibuľu nahrubo nakrájame. Srnčie stehno dôkladne odblaníme a nakrájame na kúsky o niečo väčšie ako veľkosť sústa.

    Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozohrejeme väčší hrniec s ťažkým dnom, najlepšie liatinový, ja som použil môj ťažký liatinový wok, dáme doň polovicu oleja a masla a orestujeme mrkvu, petržlen, cibuľu a zeler. Po asi 4-5 minútach pridáme cesnak nakrájaný na plátky a miešame ďalšiu minútu.

    Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hladkú múku vsypeme do väčšej plastovej dózy pridáme 2 KL soli a 1KL mletého čierneho korenia a dobre premiešame, vložíme do nej mäso, uzatvoríme a pretrasieme aby sa kúsky mäsa zo všetkých strán obalili.

    Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu na panvici zhrnieme do jednej strany, na voľné miesto dáme zvyšok oleja a masla, zvýšime plameň na maximum a prudko opečieme mäso zo všetkých strán aby sa zatiahlo a všetka vôňa a šťava zostali vnútri.

    Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom opečené mäso so zeleninou preložíme do pekáča.

    Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu pridáme ríbezľový džem, červené víno (dal som svätovavrinecké suché, výber z hrozna) a privedieme k varu, prilejeme vývar a pridáme tymián, bobkový list, premiešame a vlejeme do pekáča s mäsom a zeleninou.

    Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryté dáme do rúry a pečieme asi 2 hodiny. Potom dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom.

    Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Napriek tomu že ide o mäso zo stehna je naozaj mäkkučké a šťavnaté.

    Pomaly pečené srnčie stehno (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V pôvodnom recepte doporučili podávať s bagetou, ja som použil dusenú ryžu.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist