Srnčia polievka

redakcia - fotkaredakcia, 2. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
1,5 l
80 g
40 g
100 ml
40 g
2 ks
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme vínom alebo pivom. Mäso zomelieme, pridáme rozotreté maslo, vajcia, cibuľu pokrájanú nadrobno, mleté čierne korenie, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa potreby strúhanku.

  2. 2

    Všetko spolu dobre vymiešame a zo zmesi formujeme menšie knedličky, ktoré uvaríme vo vývare.

  3. 3

    Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Diskusia k receptu