Rybací nákyp so zemiakmi
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od...
Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...
Chrenová zapečená treska so syrom
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...
Jeseter po maďarsky
Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme...
Fiš paprikáš
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame...
Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...
Amur po staročesky
Manžel doniesol čerstvého amura a nevedela som čo s ním. Tak som skúsila jeden recept na...
Maďarská rybacia polievka
Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu opražíme na masti. Poprášime mletou červenou paprikou, osolíme, pridáme...
Pangasius plnený špenátom
Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...
Polievka z krabích tyčiniek
Postup prípravy tejto polievky je veľmi jednoduchý, najčastejšie ju robím na chladnejšie jesenné a zimné dni....
Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...
Vietnamský sumček po jánošícky
Pangasius hypophtalmus je sumcovitá ryba z ázijskych riek, chová sa a k nám dováža hlavne z...
Filety s pórom v syrovej omáčke
ja som pon prakticky prisla ako sa hovori "kura k zrnu". , ale hned ma zaujal svojou...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby
Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...
Šašlik (Шашлык)
Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na...
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
File so pstruha sa sparenou zeleninkou
Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.
Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach
Morská šťuka na vodnícky spôsob
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach
Mexický závitok z rybieho filé
Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...
Mexické Ceviche
Nadrobno nakrájanú rybu prelejeme šťavou z limetiek alebo citróna, pridáme všetky ostatné prísady (okrem červenej...
Lososový steak s pomarančovou omáčkou
Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...
Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...
Marinovaná pražma v limetkovej šťave
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...
Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...
Losos na cibuľovej omáčke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...