Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....
Marinovaný steak z lososa
Z oleja, cesnaku, cukru, soli, korenia a rozmixovaných byliniek pripravíme marinádu.
Treska na zeleninovo-cestovinovom šaláte
Mal som chuť na rybie filé, ale i na cestoviny, tak som vyskúšal kombináciu :O)
Losos s pečenými zemiakmi
... z časopisu, ale musím napísať maximálna spokojnosť, môžu sa použiť filetky aj z inej rybky,...
Mečiar na grile (Espadon au barbecue)
V našej rodine je to asi najobľúbenejší "kus mäsa" na grilovanie. Vyskúšala som už veľa spôsobov...
Surimi prúžky s citrónovým olejom
Mám ráda jídla nepřekombinovaná, jednoduchá, rychlá a tak jsem došla až k této jednoduché úpravě...
Ryba v oravskej slaninke
Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale...
Jednoduchý a rýchly losos
Vcera sme v Kauflande narazili na krasny kusok cerstveho lososa, na lahky obed je ako stvoreny....
Úhor so šalviou
... s jarnou cibuľkou na masle a utopený v maslovo citrónovej omáčke. Mám ja ale šťastie,...
Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke
Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je...
Pražma, špenát a paradajky
U nás zúri špenátová sezóna, takže mladý, krásny, čerstvučký špenátik ku všetkému a ja...
Pstruh po domácky
Tento recept patrí k mojim obľúbeným jedlám a preto som sa ho rozhodol zverejniť a robíme ho...
Marinovaný Heik na Grille
Začal sa nám čas grilovačiek posedení s priateľmi tak som sem pridal jeden chutný a jednoduchý recept...
Morský vlk s mozzarellovou krustou
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať...
Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...
Hrniec z kapra a zeleniny
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z...
Plnený pečený pstruh
Pstruha položíme na dosku a od chrbtovej časti ho narežeme, vykostíme a vyberieme vnútornosti. Rybu osolíme,...
Polenta so syrom a ančovičkami
Kukuričnú múku orestujeme nasucho, zalejeme mliekom, rozpusteným maslom (tukom) a posolíme. Polentu pomaly dusíme...
Pražma v koriandrovom peste
Pesto pripravíme v mixéri, do ktorého pridáme olivový olej, píniové oriešky, koriandrovú vňať, ...
Sépiové linguine s lososom, špargľou a cuketou
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, cuketu nakrájanú na tenké pásiky, krátko...
Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré...
Zemiakovo–rybací nákyp
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny,...
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...
Záhradníkov pstruh
Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú...
Pečený kapor na leči
Kapra umyjeme osušme a pokrájame na podkovy. Osolíme a posype ho korením na ryby. Potom...
Rybacie placky so špenátom
Filety zomelieme na mlynčeku, pridáme umytý špenát a ostatné ingrediencie.
Losos pečený s paradajkami a špargľou
Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...
Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...
Pangas s oblohou
Toto jedlo spravila moja dcéra ked som bola u nej na návšteve potom som to robila doma...
Torta z aljašskej tresky
Urobíme si cesto, vyšlaháme rozpustené mrazené vajíčka a pridáme sladkú smotanu, potom dáme strúhanku a múku do...
Losos v pomarančovej šťave
Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z...
Zubáč s chorizo-rajčinovou marmeládou
Marmeláda: Chorizo, sušené rajčiny a cibuľu nakrájame na rovnaké drobné kocky. Na oleji postupne restujeme...