Pangasius s paprikovou krustou

uschi - fotkauschi, 4. januára 2010
Pangasius s paprikovou krustou
Foto: uschi

Veľmi rýchly obed a dobrý, pretože s malými obmenami chutí aj môjmu 2,5 ročnému synovi. A to už je niečo!

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Múku, soľ, mletú papriku, rascu a korenie zmiešame a filety v tejto zmesi obalíme. Zapekaciu misu potrieme maslom. Do nej uložíme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a navrch každého filetu položíme kúsok masla. Rybu pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút. Ozdobíme zelenou vňaťou.

Diskusia k receptu

ludka1
Som matkou dvoch synov a nevidím na tom nič zlé, veď 2,5 ročné dieťa by malo už jesť takmer všetko. Aj pangasa. Veď za pol rok bude pravdepodobne v škôlke a tam sa je všetko.
ikaika
sandratamer: a preco sa cudujes, ze mu dava rybu?
sandratamer
Zaujima ma to, mam 2 rocneho syna. Citala som, ze do dvoch rokov by deti ryby vobec jest nemali, a potom prvy rok po zavedeni do jedalnicka len sladkovodne. No a co sa tyka pangasa... Mam obavy, dostala som pred pol rokom email s infoskami o chove tychto ryb. Napriek tomu si ho raz za cas kupim , ale mala by som strach davat to dietatu...
uschi
Sandratamer, viem o čom píšeš, no v takom prípade by som mu nemohla dať jesť absolútne nič. Pretože aj ovocie sú samé pesticídy, zelenina tiež, o mäse ani nehovorím, čo všetko tam je. Okrem toho môj syn len prednedávnom začal trochu jesť, dovtedy absolútne nič okrem mlieka som doňho nedostala. Preto si myslím, že keď mi konečne spapá raz za čas pangasia pripraveného na masle, tak až takú veľkú chybu nerobím. Som rada, že mu chutí aspoň niečo.
sandratamer
Ja som zas mala dlho opačný problém, malý zjedol úplne všetko, vrátane pokusu zjesť kolieska z autíčka - všetky štyri naraz!
Ale je alergik, a tak mu okrem pesticídov v zelenine nechcem dávať aj pangasa, ale aj na to príde, neboj. On sa nepýta, čo vidí a má to na dosah, rýchlo schytí a zdrhá o život.
A potom to dakde v kútiku rýchlo prehltne, aby mu to zlá mama nevzala :-))))
anina43
info o pangasiusovi : klik na google ryba pangasius. konzumacia je bezpečna. podobne pripravujem kapra po mlynarsky. porcie ryby najskor poobraciam v citr. šťave, potom osušim obruskom, osolim a obalim v ochut. muke.vypražim. položim na pap. obrusok.rychla a chutna priprava.podavam i na Vianoce a všetkym chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia