Pstruh dúhový opekaný na masle so sušenými paradajkami
Pstruha dúhového sme si zamilovali, lebo chutí podľa nás (rodinka), ešte lepšie ako losos a...
Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo...
Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom
Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, ...
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....
Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.
Sardinkový koláč
Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...
Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...
Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.
Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané...
Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...
Sumec v slaninke na pikantnej salse
Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko...
Makrelové špízy
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...
Pečený pstruh s bylinkami
Cibuľu najemno nakrájame a dáme do mažiara, pridáme nadrobno pokrájané bylinky, šťavu z jedného citróna...
Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom
Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na ktorom pražíme ryžu...
Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi
Recept od Martina Korbeliča
Quinoa sushi s lososom a špargľou
V tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno...
Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek
Kúpil som si nedávno takýto šalát a veľmi mi chutil, tak som si povedal, že...
Cestovinový šalát
Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát, vhodný nie len na...
Treska so zeleninou
Vyskúšajte túto bielu rybu v kombinácií so zeleninou a skvelou chuťou Podravka Ajvaru. Určite si ju...
Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...
Grilovaná treska s rukolovým šalátom
Rybu zbavíme šupín a každý filet položíme na samostatný kúsok alobalu. Filety osolíme, okoreníme, ...
Výborný sýty šalát
Našla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál.....