Fazuľový šalát
Fazuľový šalát

Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

mirkajan - fotkamirkajan, 5. novembra 2017
Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou
Foto: mirkajan

Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový šalát Nicoise a jeho súčasťou boli aj vajíčka Zobraziť celý popisTento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový šalát Nicoise a jeho súčasťou boli aj vajíčka varené na tvrdo. Aj s nimi je dobrý, ale keď sa mi nechce variť vajíčka (ich uvarenie trvá dlhšie, než príprava a zjedenie šalátu dokopy), robím ho bez nich .

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

150 g (z konzervy alebo uvarená)
1 malý ks
2 PL (z konzervy)
4 - 5 ks
80 g (z konzervy)
1 ČL
Zálievka:
1 PL
1 PL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame biele fazule (robila som ho už aj s farebnou fazuľou, tiež bol dobrý), kukuricu, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, na kolieska nakrájané olivy, petržlenovú vňať a scedeného tuniaka z konzervy.

  2. 2

    Do menšieho pohára s viečkom dáme všetky suroviny na zálievku a po uzavretí chvíľu pretrepeme, kým sa cukor nerozpustí. Zálievku pridáme k surovinám v miske a premiešame. Kto chce, môže na vrch pridať aj na štvrtiny pokrájané na tvrdo uvarené vajíčko. Šalát je dobrý aj vtedy, keď sa doňho primieša nejaký zelený šalát, napríklad polníček alebo rukola, chuti sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

mirkajan
Ďakujem redakcii za otočenie obrázku, neche som robila, čo som robila, stále mi ho pridávalo hore nohami...
redakcia
@Mirkajan (5.11.2017 17:49)

Vďačne. Nabudúce môžete poslať obrázok mailom na redakcia@varecha.sk , upravíme ho a pošleme Vám ho späť na zverejnenie.
frezia
Pekne, aj ked nie som kukuricova, v tomto salate vyzera dobre. Vsetko mam doma, az na tu kukuricu. Vyskusam ho urobit, urcite je dobry, len namiesto octu dam citron a cukor vynecham.
alex37
tento šalát si teda dneska spravím. A úplne mi je jedno, že je v ňom kukurica :-) aj ja s citronom ...
mirkajan
Dúfam, že tí, čo tento šalát vyskúšajú, neoľutujú. Ďakujem za komentáre.
silvia68
Je to fantastické, rýchle, sýte, jednoduché. Ja som si ho zjednodušila tak že nerobím zálievku, použijem len olivový olej z tuniaka, ked nemám v olivovom oleji, tak použijem tuniaka vo vlastnej šťave a dám tam za 1PL olivového oleja. Robievam z dvoch konzerv bielej fazule a 195 g konzervy tuniaka. Vylepšujem čili papričkami. Skvelý recept.
1x jurka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia