Rybacia nátierka
Rybacia nátierka

Rybacia nátierka

hviera - fotkahviera, 17. decembra 2017
Rybacia nátierka
Foto: hviera

Veľmi rýchla večera

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

50 g
2 konzervy (alebo iné)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame cibuľu, kľudne na väčšie kúsky. Dve konzervy ryby (na tento účel mám najradšej značku Giana - sardinky vo vlastnej šťave) aj so šťavou a spolu s cibuľou rozmixujeme ponorným mixérom.

  2. 2

    Pridáme mleté čierne korenie, zmäknuté maslo a horčicu, zmiešame a podávame.

  3. 3

    Ak maslo nie je zmäknuté, tak radšej bez neho odporúčam.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Netreba trápiť tyčovým mixérom, ja len roztriem maslo, do toho rybky roztlačím vidličkou a vareškou vymiešam do hladka, cibuľka je lepšia v kúskoch, ako rozmixovaná . Robíš ju presne podľa mojej chuti, ja takto robím aj tuniakovú.
Páni, ták toto je čosi, čo mi pripomína detstvo a školskú jedáleň (nemyslím to negatívne, u nás varili dobre). Tuším sa poobzerám po sardinkách a spravím už len pre tie spomienky.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Ja chlieb s maslom, na maslo jemný film horčice a poukladať celé sardinky. Ostatní členovia rodiny pomazánku, ktorá je presne podľa tohoto receptu.
U nás tiež fičí podobná nátierka... kupujem ale sardinky a iné rybky v oleji. Maslo nedávam, len použijem časť oleja, rybky roztlačím (muž neznáša mixované) a pridám kocku taveného syra + cibuľu, korenie, soľ a dochutím citrónovou šťavou. S takými suchopečenými hriankami je to úplný luxus.
Práve zajtra na raňajky urobím ale z údenej makrely. Pridám viac masla a mám zvyšné vajce na tvrdo uvarené a syr z črievka. Niekdy mixujem, inokedy stačí roztlačiť vidličkou, pomiešať. Chválim a podporujem.
Robievam podobne, no prisypem asi 1-2 PL ovsených vločiek, tie nasiaknu štavou zo sardiniek (pridajú viac vlákniny). Niekedy pridám, ako píše @marta23 , aj natvrdo uvarené vajce, alebo tavený syr. Netreba zabúdať na starú osvedčenú klasiku-:))
Tak som si teda zaspomínala :-) Spravila som ju z jednej 125g konzervy a malej kocky masla, ochutenie podľa teba + soľ. Bola super, ešte mi zostalo trochu aj na ráno. Vďaka za pripomenutie @Hviera ! Maj sa pekne :-)



Pridaj komentár k receptu: