Frittata s rybou

imaginarium - fotkaImaginarium, 14. februára 2018 12:38
Ďalšie recepty »

Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý to môže pripravovať v rôzne veľkých zapekacích nádobách. Ako vravím (píšem), len inšpirácia.

Suroviny

 (napr. provensálska zmes, oregano, tymian, bazalka atď.)

Postup prípravy

  1. 1

    Na kvapke oleja som si vo woku opiekla na kocky nakrájané filé (cca 400 g), aby som sa zbavila vody, ktorou je napustené.

  2. 2

    Vajíčka (5 ks) som si rozšľahala so soľou a bylinkami.

  3. 3

    Tvrdý syr a papriku som si nakrájala na kocky.

  4. 4

    Do vymasteného pekáča som vybrala kocky ryby bez šťavy, mierne som povrchu posolila, pridala som hrášok, syr a papriku a všetko som zaliala vajíčkovou zmesou.

  5. 5

    Piekla som to približne 25 minút, ale to je veľmi orientačné. Treba to piecť dovtedy, kým sa kraje mierne neoddeľujú od misy a kým nie je vrch pekne upečený. Záleží aj od hrúbky a od teploty. Pre istotu som spravila test špáratkom.

  6. 6

    Tip: Nabudúce skúsim oddeliť žĺty od bielkov, z bielkov vyšľahať sneh a tak to zmiešať. Bude to nadýchanejšie.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist