Frittata s rybou

imaginarium - fotkaimaginarium, 14. februára 2018

Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý to môže pripravovať v rôzne veľkých zapekacích nádobách. Ako vravím (píšem), len inšpirácia.

Suroviny

 (napr. provensálska zmes, oregano, tymian, bazalka atď.)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na kvapke oleja som si vo woku opiekla na kocky nakrájané filé (cca 400 g), aby som sa zbavila vody, ktorou je napustené.

  2. 2

    Vajíčka (5 ks) som si rozšľahala so soľou a bylinkami.

  3. 3

    Tvrdý syr a papriku som si nakrájala na kocky.

  4. 4

    Do vymasteného pekáča som vybrala kocky ryby bez šťavy, mierne som povrchu posolila, pridala som hrášok, syr a papriku a všetko som zaliala vajíčkovou zmesou.

  5. 5

    Piekla som to približne 25 minút, ale to je veľmi orientačné. Treba to piecť dovtedy, kým sa kraje mierne neoddeľujú od misy a kým nie je vrch pekne upečený. Záleží aj od hrúbky a od teploty. Pre istotu som spravila test špáratkom.

  6. 6

    Tip: Nabudúce skúsim oddeliť žĺty od bielkov, z bielkov vyšľahať sneh a tak to zmiešať. Bude to nadýchanejšie.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Receptík sa mi páči. Vyskúšam, no nakoľko nerada žhavím trúbu, ak robím menšie množstvo, tak ja to vyskúšam na panvici. Verím, že sa mi to podarí aj tak. Filé sa opeká, ak opečiem troška aj papriku, tak bude to celé len o tom, kedy sa opečú vajíčka... to panvica zvládne. Už sa teším, príjemná zmena úpravy filé. Pekný deň!

Pridaj komentár k receptu: