Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi fotorecept
Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 19. januára 2018
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 19. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom korení a sezame. Na rozpálenom olivovom oleji tuniaka opečieme z oboch strán – spolu asi šesť minút tak, aby zostal v strede ružový.
-
2
Wasabi pyré: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nastrúhame najemno. Špenátové listy rozmixujeme ponorným mixérom v 50 ml vody. Na panvici spolu zemiaky so špenátom prehrejeme a spojíme do kompaktnej zmesi, dochutíme soľou, korením a wasabi pastou. Pri podávaní dvoma lyžicami vytvárame z kaše halušky.
-
3
Cuketové carpaccio: Baby cukety nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme olivovým olejom, limetkovou šťavou, soľou a korením. Kladieme na tanier cez seba.
Diskusia k receptu