Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Ryba so špenátom a zemiakmi
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme z neho šťavu. Na...
Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...
Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...
Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)
Zapečené špagety s tuniakom
Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom,...
Zeleninový šalát s tuniakom
Dnes sa vám nechce variť? Žiadny problém. S týmto chutným a nutrične bohatým šalátom, ktorý...
Pomazánka z tresčích jater
Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu,...
Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou
„Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na...
Makrelová nátierka
Domáce nátierky sú chutnou a zdravou náhradou za maslo. Nátierky z rybieho mäsa s čerstvým chrumkavým...
Pečený marinovaný sumec
Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát...
Morský čert s olivovou salsou
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...
Domáci marinovaný losos
Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je...
Šalát so surimi tyčinkami
Po dlhom čase som sa rozhodla pridať recept... Vymýšľam niečo fajné na silvestrovský stôl a podaril...
Tekvicové placičky s penou a lososom
Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom...
Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...
Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi
Milujeme lososa asi na všetky sposoby, tento je taký vianočný, preto som sa rozhodla s...
Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...
Treska na čiernom šošovicovom šaláte
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky –...
Fish and Chips v tortille
Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je...
Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou
Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový...
Cestovinovo-tuniakový šalát
Rýchly a chutný cestovinový šalát vhodný na obed aj na večeru. :)
Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke
Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...
Rybacia polievka s paprikovou penou
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky,...
Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty
Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...