prazdny

Rybacia polievka s toastom „aioli“

Večera

Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...

prazdny

Ryba so špenátom a zemiakmi

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme z neho šťavu. Na...

prazdny

Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi

Hlavné jedlá

Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...

prazdny

Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi

Hlavné jedlá

Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...

prazdny

Losos s teriyaky a rezancami z cukety

Hlavné jedlá

V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...

prazdny

Zapečené špagety s tuniakom

Cestoviny

Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom,...

prazdny

Zeleninový šalát s tuniakom

Večera

Dnes sa vám nechce variť? Žiadny problém. S týmto chutným a nutrične bohatým šalátom, ktorý...

prazdny

Pomazánka z tresčích jater

Nátierky

Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu,...

prazdny

Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou

Hlavné jedlá

„Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na...

prazdny

Makrelová nátierka

Večera

Domáce nátierky sú chutnou a zdravou náhradou za maslo. Nátierky z rybieho mäsa s čerstvým chrumkavým...

prazdny

Pečený marinovaný sumec

Hlavné jedlá

Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát...

prazdny

Morský čert s olivovou salsou

Hlavné jedlá

Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...

prazdny

Domáci marinovaný losos

Večera

Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je...

prazdny

Pražma na cibuli a citróne

Hlavné jedlá

Veľmi chutný spôsob prípravy pre milovníkov týchto rýb :-)

prazdny

Rybacia nátierka

Večera

Veľmi rýchla večera

prazdny

Šalát so surimi tyčinkami

Večera

Po dlhom čase som sa rozhodla pridať recept... Vymýšľam niečo fajné na silvestrovský stôl a podaril...

prazdny

Tekvicové placičky s penou a lososom

Večera

Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom...

prazdny

Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

Cestoviny

Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...

prazdny

Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi

Hlavné jedlá

Milujeme lososa asi na všetky sposoby, tento je taký vianočný, preto som sa rozhodla s...

prazdny

Losos na teriyaki omáčke

Hlavné jedlá

Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...

prazdny

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Hlavné jedlá

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...

prazdny

Treska na čiernom šošovicovom šaláte

Hlavné jedlá

Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky –...

prazdny

Fish and Chips v tortille

Hlavné jedlá

Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je...

prazdny

Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

Večera

Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový...

prazdny

Cestovinovo-tuniakový šalát

Cestoviny

Rýchly a chutný cestovinový šalát vhodný na obed aj na večeru. :)

prazdny

Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke

Cestoviny

Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...

prazdny

Rybacia polievka s paprikovou penou

Hlavné jedlá

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky,...

prazdny

Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty

Hlavné jedlá

Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...

Ryby