Pečený losos v medovej omáčke
Foto: podravka
Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať si tak skvelé jedlo.
príprava
Postup
-
1
Med zmiešame s citrónovou šťavou, 1 lyžičkou vegety, mletou paprikou a poriadne premiešame.
- 2
Lososa očistíme, umyjeme a posypeme 2 lyžičkami vegety. Do panvice si dáme zohriať 2 lyžice olivového oleja a pečieme lososa kožou dolu.
- 3
Keď chytí losos zlatú farbu, tak ho otočíme, pridáme zvyšný olej, cesnak nasekaný nadrobno, mleté čierne korenie a ešte krátko opečieme.
- 4
Lososa vyberieme z panvice a dáme do nej pripravenú zmes na omáčku, ktorú trošku prevaríme.
- 5
Podávanie: Podávame lososa preliateho omáčkou spolu s ryžou a obľúbeným šalátom.
Tiež pečený losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu