Plzenský guláš
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 21. marca 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 21. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 kg |
|
2-3 ks stredne veľká |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
2 PL (extra hustý) |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
500 ml (10 %) |
|
3 ks |
|
3 ks uvarené |
|
Postup
-
1
Na rozpálenej masti opražíme nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme na kocky nakrájané mäso a orestujeme. Pridáme papriku, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, soľ a koreniny, podlejeme vodou alebo vývarom. Asi hodinu necháme dusiť na miernom ohni s minimom šťavy.
- 2
Potom poprášime jednou polievkovou lyžicou hladkej múky a podlejeme pivom, a keď je potrebné aj vodou, všetko dusíme domäkka.
- 3
Na panvici opečieme rozštvrtený špekáčik a uvaríme vajcia natvrdo. Guláš po dokončení podávame so žemľovou knedľou a ozdobíme špekáčikom a uvareným rozpoleným vajíčkom. Môžeme pridať aj čerstvo nakrájanú cibuľu.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu