Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Plzenský guláš

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 21. marca 2021
Plzenský guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2-3 ks stredne veľká
2 PL
2 ČL
2 PL (extra hustý)
3 strúčiky
500 ml (10 %)
3 ks
3 ks uvarené




Postup

  1. 1

    Na rozpálenej masti opražíme nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme na kocky nakrájané mäso a orestujeme. Pridáme papriku, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, soľ a koreniny, podlejeme vodou alebo vývarom. Asi hodinu necháme dusiť na miernom ohni s minimom šťavy.

  2. 2

    Potom poprášime jednou polievkovou lyžicou hladkej múky a podlejeme pivom, a keď je potrebné aj vodou, všetko dusíme domäkka.

  3. 3

    Na panvici opečieme rozštvrtený špekáčik a uvaríme vajcia natvrdo. Guláš po dokončení podávame so žemľovou knedľou a ozdobíme špekáčikom a uvareným rozpoleným vajíčkom. Môžeme pridať aj čerstvo nakrájanú cibuľu.

Diskusia k receptu

kuko95
Takýto guláš by som si veru objednal.krasa
sracz
Nemám síce v obľube guľáše z českých reštaurácií, ale napodiv ten najchutnejší som jedol v lete r. 1985 v hostinci "Na Parkáně" priamo v objekte plzeňského pivovaru! Nádherná spomienka, ďakujúc ktorej vyskúšam aj tento majstra šéfa Petra Holeca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia