Mäsová roláda
Mäsová roláda

Dôchodcovská roláda

sjumack - bez fotkysjumack, 5. februára 2021
Dôchodcovská roláda
Foto: sjumack

Tento recept mám od mojej babky, ktorá roládu robievala na všetky oslavy v práci či v rodine. S kolegyňami ju volali "dôchodcovská" - pravdepodobne Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej babky, ktorá roládu robievala na všetky oslavy v práci či v rodine. S kolegyňami ju volali "dôchodcovská" - pravdepodobne preto, že z mletého mäsa bola lacnejšia.

8 - 10
porcií
120 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g mleté
500 g mleté
1 ks
3 strúčiky
2 ČL
1 ČL
1 KL
2 dl
5 ks
1 ks
100 g
200 g (plátky)




Postup

  1. 1

    Zmiešame mleté bravčové a hovädzím mäso, zalejeme mliekom, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a vegetu. Dobre premiešame a zmes necháme hodinku odstáť.

  2. 2

    Pripravíme si 5 tenučkých omeletiek s hráškom (vajce, kvapka mlieka, štipka vegety, hrášok) a necháme ich vychladnúť. Mrkvu nakrájame na tenké plátky - ja používam škrabku na zemiaky.

  3. 3

    Pripravíme si grilovací alobal (cca 50x60 cm), na ten ešte položíme potravinovú fóliu, pomocou ktorej budeme roládu rolovať.

  4. 4

    Mäsovú zmes rozložíme na pripravenú fóliu tak, aby mala hrúbku max 1 cm, uťapkáme, zarovnáme kraje a ukladáme vrstvy rolády. Začíname od kraja pri sebe, necháme cca 1 cm voľný a ukladáme vrstvy po celej ploche tak, aby nám na opačnom okraji ostalo cca 5 cm voľné. Začneme anglickou slaninkou, na ňu prídu omeletky, potom plátky mrkvy.

  5. 5

    Roládu pomocou fólie zarolujeme čo najtesnejšie, fóliu na záver stiahneme a roládu dobre zabalíme do alobalu - tak, aby šťava z rolády nevytiekla pri pečení.

  6. 6

    Pečieme 1 hodinu na 200 °C. Potom alobal otvoríme, polejeme roládu šťavou a ešte 10 minút dopekáme na otvorenom alobale. Roládu krájame šikmo, môže sa podávať teplá, ale výborná je aj na studeno rôznymi šalátmi.

    Dôchodcovská roláda - obrázok 6

Diskusia k receptu

motyka
V rodine budú krstiny./ Kedy ? / Roláda vyzerá krásne a určite je fajnová. Urobila by som na studenú misu. Škoda, že si nenafotila postup. Dúfam, že nič nepokazím. Díky za nápad i recept.
sjumack
@motyka (6.2.2021 14:18)

Neskoro som sa spamätala s fotkami, keď ju budem robiť najbližšie, tak doplním aj fotky :) aj ja ju dávam najčastejšie na studeno, tak ju máme najradšej.
1x motyka
motyka
@sjumack (6.2.2021 15:59)

Bola by som ti veľmi povďačná. A myslím, že aj iné varecháčky. Už predom pekne ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia