Dôchodcovská roláda
Foto: sjumack
Tento recept mám od mojej babky, ktorá roládu robievala na všetky oslavy v práci či v rodine. S kolegyňami ju volali "dôchodcovská" - pravdepodobne Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej babky, ktorá roládu robievala na všetky oslavy v práci či v rodine. S kolegyňami ju volali "dôchodcovská" - pravdepodobne preto, že z mletého mäsa bola lacnejšia.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zmiešame mleté bravčové a hovädzím mäso, zalejeme mliekom, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a vegetu. Dobre premiešame a zmes necháme hodinku odstáť.
- 2
Pripravíme si 5 tenučkých omeletiek s hráškom (vajce, kvapka mlieka, štipka vegety, hrášok) a necháme ich vychladnúť. Mrkvu nakrájame na tenké plátky - ja používam škrabku na zemiaky.
- 3
Pripravíme si grilovací alobal (cca 50x60 cm), na ten ešte položíme potravinovú fóliu, pomocou ktorej budeme roládu rolovať.
- 4
Mäsovú zmes rozložíme na pripravenú fóliu tak, aby mala hrúbku max 1 cm, uťapkáme, zarovnáme kraje a ukladáme vrstvy rolády. Začíname od kraja pri sebe, necháme cca 1 cm voľný a ukladáme vrstvy po celej ploche tak, aby nám na opačnom okraji ostalo cca 5 cm voľné. Začneme anglickou slaninkou, na ňu prídu omeletky, potom plátky mrkvy.
- 5
Roládu pomocou fólie zarolujeme čo najtesnejšie, fóliu na záver stiahneme a roládu dobre zabalíme do alobalu - tak, aby šťava z rolády nevytiekla pri pečení.
- 6
Pečieme 1 hodinu na 200 °C. Potom alobal otvoríme, polejeme roládu šťavou a ešte 10 minút dopekáme na otvorenom alobale. Roládu krájame šikmo, môže sa podávať teplá, ale výborná je aj na studeno rôznymi šalátmi.
Tiež mäsová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neskoro som sa spamätala s fotkami, keď ju budem robiť najbližšie, tak doplním aj fotky :) aj ja ju dávam najčastejšie na studeno, tak ju máme najradšej.
Bola by som ti veľmi povďačná. A myslím, že aj iné varecháčky. Už predom pekne ďakujem.