Hovädzie líčka
Hovädzie líčka

Hovädzie líčka na víne fotorecept

monika250 - fotkamonika250, 19. marca 2021
Hovädzie líčka na víne (fotorecept)
Foto: monika250

Dostali sa ku mne hovädzie líčka a toto je naozaj jednoduchý aj keď časovo zdĺhavý recept. Líčka sa na tanieri úplne rozpadajú, sú chutné a jemnučké. Ako príloha je vhodné zemiakové pyré. Mne sa tentokrát moc nepodarilo a veľmi som ho rozmixovala.

20 minút
príprava
180-210 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
1 ks
1 ks
1 stonka
4-5 strúčikov
500 ml
250 ml
4 ks
5 vetvičiek
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Líčka očistíme od tučných bielych blán. Osušíme utierkou, trochu osolíme a okoreníme z oboch strán.

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja sprudka osmažíme hovädzie líčka, aby sa mäso zatiahlo. Nebojíme sa toho, necháme ho poriadne až pripiecť.

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas smaženia si pripravíme suroviny. Víno je najvhodnejšie červené suché, napríklad cabernet sauvignon.

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso z hrnca vyberieme a dáme do zapekacej misy. Do toho istého hrnca prilejeme trocha oleja, stíšime oheň a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 3 minútky.

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne postupne pridáme nakrájaný cesnak, mrkvu, zeler a chvíľku restujeme.

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prilejeme víno. Následne zarobený bujón, tymian a bobkový list.

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme prevrieť a touto tekutinou zalejeme tým mäso v zapekacej mise.

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jenskú misu dáme do rúry na 160 °C na cca 3 až 3,5 h. Potom hotové mäso vyberieme z omáčky, odstránime bobkový list a tymian a omáčku rozmixujeme ponorný mixérom. Mäso vložíme naspäť do omáčky. Ale omáčku môžeme podávať aj nerozmixovanú. A máme hotovo.

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ak nám mäsko ostane, tak ho môžeme dať napríklad do bagety, žemle na desiatu a podobne :)

    Hovädzie líčka na víne (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Líčka som robila podobne, ale len bravčové, až na to víno, keďže nepijeme, ale podobne som robila aj osso buco, je to dobré a sýte jedlo.
chemik
K masovým šťávám typu ragů mi přijde vhodnější místo bramborového pyré nebo kaše zvolit mačkané brambory jen ručně rozmíchané s máslem bez mléka a mixování
chemik
@evanaaa (19.3.2021 20:56)

Podle fotky vidím, proč nepijete víno, ale při přípravě se zcela vyvaří a škoda přijít o tu charakteristickou chuť. Vepřová líčka bych osobně připravoval s nesuchým vínem bílým, stejně jako k pravému osso bucu z telecího lýtka.
evanaaa
@chemik , som prekvapená, že - podľa fotky....môžete to bližšie vysvetliť, aby som pochopila? :))) potom sa možno aj ja vyjadrím......
1x haji
chemik
@evanaaa (20.3.2021 18:59)

Omlouvám se, ale z foto jsem měl dojem, že držíte na ruce kojence. Možná už je odstavený a víno pít můžete...
afataga
@chemik (21.3.2021 14:09)

Sorry, ze sa do toho montujem, ale to je starsia fotka a tusim je to vnuca, tak ma to pobavilo :-)
1x haji
evanaaa
@chemik , to dieťa ne obrázku bude mať v lete 10 rokov a je to moja pravnučka, hehe....ale u nás sa všeobecne alkohol nepije, ani len pivo ( manžel a ja).......
1x haji
chemik
@evanaaa (21.3.2021 17:58)
Tak jsme se dobře pobavili nad výstižnou fotkou a zdravím prababičku, ale abstinenti nemusejí lít víno i do sebe, ale jen do jídla kam charakteristicky patří jen kvůli chuti a ne alkoholu.
1x haji