![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roztrhané mäsko
Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik, šupnut do žemle,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Penne s pestom a prosciuttom
Toto jednoduché jedlo som obkukala v jednej pražskej reštaurácii, kam som zvykla chodiť na večeru počas...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tortilly plnené mletým mäsom
Najprv si orestujeme na oleji cibulku, pridame cesnak (podla chuti) a šupneme tam aj mäsko. Riadne pomiešame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chilli alebo mexická fazuľa
Jedlo "Chilli Con Carne"- bezne nazyvane len "Chilli" a nazov je prevzaty zo španielčiny, kde znamená:...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečková ako ju robila teta mojho otca
rozškvaríme na drobno nakrájenú slaninu, na něj zosklovatíme cibulu, odstavíme z ohňa. vložíme maso,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kotlíková gulášová polievka
Klasický zahustený kotlíkový guláš zjem, ale túto kotlíkovú gulášovú polievku milujem. Pravidelne každý rok ňou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mleté mäso na kávovej poleve
Robievam ked cakam vela ludi na navstevu alebo ked ideme na vylet, pretoze tato dobrotka je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí steak Pepper verde s tricolore omáčkou
Hovädziu sviečkovicu očistíme a odkrojíme asi 200–gramový steak. Osolíme, okoreníme a pomaly dáme piecť na miernom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie obaľované v syre
Uvarené stuhnuté mäso nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé, namočíme ich v rozšľahanom vajci, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie na horčici a kečupe
Mäso nakrájame na 4 rezne. Do väčšieho igelitového vrecka vložíme doštičku na klepanie a nasypeme strúhanku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Záhradnícke rezne
Zadné hovädzie mäso pokrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsiarske tajomstvo
Som mäsiarka a pracovala som na bitunku, v chlapskom kolektíve som sa naučila všelijakým fígľom z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trúbový guláš
Dobré a na prípravu jednoduché jedlo. Veľmi ľahký , rýchly a hlavne veľmi chutný guláš...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie mäso v pive - Wołowina w piwie
Kořeny tohoto polského receptu jsou zřejmě na západě ve Flandřích. Znám i několik vylepšených recepisů se...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Poľská surová klobása biela - Kiełbasa surowa polska
Hovězí maso očistíme od blan a tuku. Pomeleme společně s česnekem a vepřovým masem na mlýnku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezeň na pekáči
Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci. Nepripravujem ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečková omáčka
Najprv na oleji urestujeme zeleninu, na ktorú nasypeme hŕstku cukru. Miešame, kým cukor skaramelizuje...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tokáň starej mamy
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená roštenka
Odležanú roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravené plátky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rozbíf
Tento recept je vhodný pre slávnostné príležitosti, prípadne na studené, obložené misy
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...